Страници

6 април 2007 г.

На 12 май Редмен ще пее в зала "Фестивална"


След невероятния успех на концерта на една от най-големите звезди на световната хип-хоп сцена Method Man София Мюзик Ентърпрайсис организира концерт на 12 май (зала "Фестивална", София) на рапъра Редмен.
Един от най-известните американски рапъри Реджиналд Нобъл, познат в света на шоубизнеса с артистичния си псевдоним РЕДМЕН, е роден на 17 април 1970 г. в Ню Джърси.
Неговата звезда изгрява през 1990 г. като артист на големия хип-хоп лейбъл "Деф Джем". През 1992 г. излиза дебютният албум на РЕДМЕН "Whut? Thee Album", който веднага се изкачва до челните позиции на Американския Топ 50. Албумът става златен само за няколко месеца, а авторитетното хип-хоп списание "The Source" го обявява за "Рап Артист на Годината" за 1993 г..
През следващите няколко години кариерата на РЕДМЕН се развива с бързи темпове и стремително го извежда на върха. В последвалите два албума, които издава, рапърът се разпростира извън пределите на всякакви граници. Албумите се разпродават в тираж от над 500 000 копия, а броят на феновете му по цял свят непрекъснато расте.
Звездата печели своята популярност най-вече с характерния си стил. Музиката му винаги изненадва с нещо ново и звучи различно, като през всички години на кариерата му се превръща в запазена марка "РЕДМЕН". Музикалните критици определят стила на артиста като комбинация от агресивни насечени рими, тежък фънк и мощен бас.
Докато повечето хип-хоп артисти просто правят парчета, РЕДМЕН доказа пред целия свят, че е мулти талант, който не спира да се развива и да демонстрира огромния си потенциал. Той е номиниран за Грами заедно с Де Ла Соул за песента "Oooh", а също е носител и на награда "Source" за изпълнител на годината заедно с Method Man.
Освен с успешната си солова кариера, РЕДМЕН е известен и с участието си в съвместни проекти с едни от най-големите имена в световната музика. Работил е с Уайклиф Джийн, Снуп Дог, Лимп Бизкит, Офспринг, Еминем, Горилас, У-Танг Клан, Ту Пак, НОториъс Би Ай Джи, Сайпръс Хил, Мишел Ндегончело, Де Ла Соул, Дру Хил и много други. Освен това е член на популярната група Def Squad и прави супер успешна кариера със скандалиния Метод Мен от У-Танг Клан, заедно с когото издават албумите "Blackout!" (1999) и "How High The Soundtrack" (2001).
Съвместната им работа не свършва до тук - заедно участват в много филмови продукции и сериали, както и в популярното телевизионно реалити шоу "Метод и Ред". Най-запомнящия се момент от работата на звездния тандем е филмът "How High", който предизвиква истински фурор! Двамата участват заедно и като герои в различни видео игри и комикси, които се радват на изключителен успех сред феновете по цял свят.
Поредният мегауспешен проект с участието на РЕДМЕН е парчето "Let's Get Dirty", което прави заедно с DJ Kool.
През 2003 г. РЕДМЕН записва песента "Dirrty" в дует с неповторимата Кристина Агилера, която мигновено се превръща в мегахит и разбива всички музикална класации в света.
Последната студиийна продукция на легендарния Redman (след около шест годишна пауза, в която Red не си губи времето, напротив) е албумът RED GONE WILD - THEE ALBUM (Вирджиния Рекърдс/ Universal Music). Първият сингъл от новия материал, който излезе съвсем скоро, в края на март 2007, се казва "Put It Down" и е продуциран от краля на хитоветe Тимбаланд (нали се сещате - новите парчета на Нели Фуртадо, Джъстин Тимбърлейк, че и на двамата вкупом). В новия албум на Red има пръст и старата му дружка (и братовчед) Method Man.
През 2003 г. РЕДМЕН записва песента "Dirrty" в дует с неповторимата Кристина Агилера
RED GONE WILD - THEE ALBUM идва след последния албум на Redman, достигналият златен статус Malpractice (издаден през 2001 и включващ парчета като "Let's Get Dirty (I Can't Get in Da Club)," "Smash Sumthin'," и "Diggy Doc."
Седемте солови албума, които издава, разбиват всички класации и поставят РЕДМЕН на почетно място в Холивудската зала на славата, където много малко артисти от този жанр успяват да пробият.
Всички големи постижения и мултиплатиненият успех на музиката му определят РЕДМЕН като един от най-преупелите хип-хоп артист на всички времена.
Билетите за концерта ще бъдат на цени 20 лв - предварителна продажба и 25 лв. - в деня на концерта; могат да бъдат закупени от: НДК - Билетен център, София; ОНЛАЙН: http://www.ticketpro.bg/; Касите на Тикетпро Бълграия и неговите партньори; музикални магазини: ВИЖЪН (София), САУНД ГАРДЪН (Бургас), МЛАД ТЕХНИК (Сливен), МЮЗИК ЦЕНТЪР и ROCK SHOP (Пловдив), МЕДУЗА (Велико Търново).
Продажбите ще стартират на: 10 април (вторник) 2007г.

Няма коментари: