Страници

1 март 2007 г.

Шумахер и Шарапова са фаворити за спортните оскари

Легендата на Формула 1 Михаел Шумахер и тенисистка номер 1 в света Мария Шарапова са основните фаворити за спечелването на тазгодишните "Laureus Award".
Двукратният носител на спортния оскар Михаел Шумахер е номиниран за 7-ми път и така става спортистът с най-много номинации в историята на "Laureus Award". Останалите спортисти, които ще спорят с "пилето" за наградата при мъжете са: тенисист номер 1 в света Рожер Федерер, притежателят на наградата от последните две години Тайгър Уудс, защитникът на Реал Мадрид Фабио Канаваро, рекордьорът в спринта на 100 метра Асафа Пауъл и испанецът Фернандо Алонсо.
При жените конкурентки на Шарапова ще бъдат: рекордьорката в овчарския скок Елена Исинбаева, белгийската тенисистка Жюстин Енен, французойката Амели Моресмо, лекоатлетката Каролина Клюфт и плувкинята Лора Манду.
В категория "Завръщане на годината" е номиниран Зинедин Зидан, докато за приза "Отбор на година" основен фаворит е тимът на "Скуадра Адзура", който спечели Световната титла по футбол в Германия миналото лято.
Церемонията по връчването на "Laureus Awards" ще се проведе на 2 април в Барселона. Победителите ще бъдат излъчени след анкета на 1068 спортни журналисти от 128 страни.

Няма коментари: