Страници

1 март 2007 г.

Принц Чарлз иска да забрани McDonald's

Наследникът на британския престол принц Чарлз предложи да бъде забранена мрежата за бързо хранене McDonald's, която според него носи главна вина за вредните навици за хранене на децата.
По време на слово, с което беше открита кампания за борба с диабета в Обединените арабски емирства принц Чарлз предложи да бъдат закрити ресторантите за бързо хранене, които водят до епидемия от напълняване сред деца и младежи.
Говорител на McDonald's изрази "разочарование" от думите на принца.
Чарлз и съпругата му Камила - херцогиня на Корнуол посетиха Центъра за борба с диабета на Imperial College London в Абу Даби, където заяви, че ключът към по-доброто хранене е забраната на McDonald's. Принц Чарлз е привърженик на органическите храни и през 1986 г. създаде специална ферма в своето имение в Хайгроув, където не се използват пестициди и изкуствени торове.
Обединените арабски емирства са една от най-силно засегнатите от диабет страни в света като повече от 20% от хората на възраст между 20 и 79 години страдат от болестта. Говорител на двореца Кларънс Хаус заяви, че принц Чарлз се опитва да създава правилни навици на хранене сред децата.
Говорител на McDonald's заяви, че други членове на британското кралско семейство, които са посетили ресторанти на веригата, вероятно имат по-правилно и по-съвременно отношение към храната в нея.
Очевидно, Чарлз не знае за кампанията на фирмата, която въведе богат избор от салати в менюто си и промени етикетите, които вече дават подробна информация за съдържанието на калории, мазнини, захар и сол в предлаганите ястия.

Няма коментари: