Страници

27 февруари 2007 г.

Хавиер Бардем ще партнира на Пенелопе Крус

Испанският актьор Хавиер Бардем, прочул се с превъплъщението си в ролята на парализиран в "Морето в мен" на Алехандро Аменабар, ще се присъедини към Пенелопе Крус на снимачната площадка на следващия филм на Уди Алън, съобщи Франс прес като цитира испански медии. Снимките ще започнат през лятото в Барселона.
Така Пенелопе Крус, която участва в надпреварата за наградата "Оскар" за най-добра актриса, и Бардем отново ще се снимат заедно 15 години след като си партнираха в "Шунка" на испанеца Бигас Луна. Този филм, триумфирал в Испания и посрещнат с голям интерес в чужбина, лансира кариерите на Пенелопе Крус и Хавиер Бардем, които тогава бяха съответно на 18 и 23 години.
Бардем привлече вниманието върху себе си през 2004 г., след като изпълни ролята на Рамон Сампредо - испански моряк, който остава парализиран след гмуркане между скали. След като 28 години е напълно обездвижен, той получава помощ от хора от обкръжението си, за да се отрови и да сложи край на дните си. Ролята донесе на Бардем номинация за "Златен глобус" за най-добър актьор в драма.
В края на 2005 г. Уди Алън сключи договор с испанската фирма за филмопроизводство "Медиапро", за да заснеме следващия си филм в Барселона.

Няма коментари: