Страници

27 февруари 2007 г.

Анджелина Джоли се захваща с външна политика

Актрисата Анджелина Джоли е избрана за член на влиятелния американски Съвет по международни отношения, съобщиха телевизионният канал Sky News и сайтът Лента.ру.
В съвета влизат такива видни личности на САЩ като настоящия държавен секретар Райс, бившия - Кисинджър, а също известни икономисти, сред които бившият председател на Федералния резерв на САЩ Алън Грийнспън.
Кандидатурата на Джоли е била одобрена от съвета заради благотворителната дейност на звездата под егидата на ООН. 31-годишната актриса е обиколила много страни като посланик на добра воля на ООН, участвала е в програми за подпомагане на бедните.
Участниците в Съвета по международни отношения са приели с ентусиазъм появата на нов член в организацията. Професорът по международно право Гордън Браун е казал по този повод:
"Идеята в една организация да са Хенри Кисинджър и Анджелина Джоли е блестяща". Междувременно "Контактмюзик" информира, че Джоли е пристигнала в Дарфур, Африка, където ще има поредна проява като посланик на добра воля на ООН.

Няма коментари: