Страници

20 март 2007 г.

Брус Уилис бори кибер-тероризма в "Умирай трудно" 4


Един хакер създава масивна атака на информационните системи на щатите точно на 4 юли. Контролира Интернет, трафика по летищата и шосетата, та чак до мобилните връзки. Държи в ръцете си цял Вашингтон. Единственото разрешение на проблема зависи от едно уморено ченге от Ню Йорк, Джон Маклейн.
51-годишният Брус Уилис пак ще поеме ролята, изхвърлила го на върха през 80-те години на миналия век, в четвъртата част на "Умирай трудно", пише испанският в. "Ел Пайс". Последната серия от сагата, носи името Live free or die hard.
Там Брус Уилис ще трябва да се изправи срещу кибератака в мащабни размери срещу собствената му страна. Битките и преследванията обаче няма да са във виртуалния свят, а пак ще трябва да върши геройствата си в реалността.
Режисьорът на лентата Лен Уисемен /"Подземен свят"/ е сигурен, че тя ще донесе по-голям успех от предните 3 серии. До момента фимлът е погълнал около 300 млн. долара /225 млн. евро/.
Партньор на Уилис ще е Джъстин Лонг, а в бандата на конспораторите място си намира Магий Кю, снажната хавайка от третата част на "Мисия Невъзможна".
Повече от 10 години след "Умирай трудно"-3 /1995/, очакваната четвърта част на сагата бе започната да се снима през миналия септември и трябва да излезе премиерно на екран на 29 юни.

Няма коментари: