Страници

23 януари 2007 г.

Elie Saab и Dior стартират Седмицата на висшата мода в Париж

Elie Saab и Dior стартираха таз годишното дефиле за висша мода, което ще тече в Париж до четвъртък - 25 януари.
Още веднъж френската столица се превърна във витрина за ексцентицни и луксозни облекла, сътворени от едни от най-добрите модни дизайнери в света.
Дефилетата за висша мода остават един от най-добрите начини хората по света да се докоснат до най-скъпите модни тенденци за пролет-лято 2007 г.
И ако в предишните сезони на Седмицата на висшата мода се залагаше на идола Giorgio Armani като висш новатор в екцентричния съкпарски стил, то тази година той е поизместен от Elie Saab, който най-вероятно ще грабне златната брошка за най-атрактивно представяне.
И това само защото Saab откри Парижкото дефиле, а добре познатият ни гигант Armani остави да покаже колекциите си едва на 3-тия ден, коментира френската преса.
Иначе Saab верен на себе си, отново заложи на бляскави вечерни рокли, натрупани с пайети и кристали Swarovski, които са постоянни спътници на неговите модели. Също така патент на неговата колекция пролет-лято 2007, който показа в Париж бяха плисето, дългите до земята поли и металическите тонове.
Другото „чудо" на първия ден на Седмицата на висшата мода, бе дефилето на Dior, с моделите на дизайнера John Galliano, които отново изненада модните ценители в Париж. Този път неговите творения за марката Dior, са вдъхновени от Изтока.
Манекенките, повечето от които гримирани като гейши, показаха гама от пъстри модели с много обем. Щампи на цветя, имитации на античната техника на писане върху папирус, ветрима и шапки типични за изтока са само част от детайлите в колекцията на Dior за пролет-лято 2007.

Няма коментари: