Страници

22 януари 2007 г.

Ален Делон се завръща на парижката театрална сцена


Ален Делон се готви за нова премиера в своята многогодишна кариера в киното и театъра, предаде ИТАР-ТАСС.
Знаменитият френски актьор в близките дни ще се появи на сцената на парижкия театър "Марини" в сценичен вариант на романа "Мостовете на Медисън" от американския писател Р. Уолър. Книгата, описваща страстната, но неуспешна любов между фотограф и омъжена жена, послужи като основа за едноименния филм с Клинт Истууд и Мерил Стрийп в главните роли. На парижка сцена Делон ще създаде любовна двойка заедно с известната актриса Мирей Дарк. Той не крие, че не е забравил истинската си любовна връзка с Дарк в живота.
Любовният му роман с Мирей започнал през 1969 г., по време на снимките на филма "Джеф" на режисьора Жан Ерман. Това бе безумна любовна история, признава днес актьорът. Затова ние не играем в тази пиеса, за нас тя е като истинския живот. Репликите, които си разменят влюбените персонажи, всъщност са нашите думи, увери той.
Ролята на фотографа за мен е дълбоко автобиографична, заяви Делон пред в. "Фигаро". Робърт, това съм аз - човек, който е винаги на път. Той изоставя любовницата си, но не я забравя. Той е решителен и същевременно сантиментален човек. След като започнах да чета текста на пиесата, вече не можех да се откъсне от него.
Веднага разбрах, че моя партньорка може да бъде единствено Мирей Дарк. Обадих й се по телефона и тя се съгласи да участва в постановката, поясни той. Делон бил толкова настоятелен, че Мирей дори не успяла да попита за коя пиеса става дума. Тя разбрала това едва три месеца по-късно. Сега актрисата признава, че е притеснена преди премиерата. Това не е учудващо - Мирей повече от 20 години не се е появявала на театралната сцена.
За мен сцената е най-доброто лекарство, на нея забравяш за всички неприятности, довери Делон. За тази цел някои спортуват, а аз играя на сцената - тя ме прави по-добър, разкри актьорът, за когото последните няколко години не бяха леки в личен план. Ален Делон харесал филма с Истууд и Стрийп. Докато работел над ролята си, Делон обаче не поискал да гледа филма още веднъж, за да бъде по-свободен в интерпретацията си.
Сценичният вариант на "Мостовете на Медисън" е създаден от драматурзите Дидие Карон и Доминик Дешан въз основа на текста в книгата. Режисьор на спектакъла е Ан Буржуа, за която Делон казва, че е единствената жена, с която безпроблемно е работил няколко години.

Няма коментари: