Страници

3 декември 2012 г.

Бившe гадже на Шакира я съди за 100 милиона долара

Бившият приятел на Шакира, който беше и неин бизнес мениджър шест години, я съди за 100 милиона щатски долара в Ню Йорк, съобщи Би Би Си.
Антонио де ла Руа твърди, че той е "главният архитект" на бизнес план, превърнал певицата в световна звезда, пише БТА. Той иска да възстанови дяла си от "минали и бъдещи печалби от партньорството".
В друго дело, което се води от октомври на бахамските острови, Шакира съди Антонио де ла Руа за присвояване на средства.

В подадените документи в съда Антонио де ла Руа дава подробности за връзката им и за процъфтялата кариера на Шакира.Той обяснява как са се запознали през 2000 г., малко след успешната кампания на баща му Фернандо за президент на Аржентина, на която той е мениджър. Те се влюбили и Антонио често се присъединявал към Шакира на първото й световно турне.
В края му певицата била "шокирана", когато научила, че то е на загуба. Тя уволнила мениджъра си и помолила Антонио да се заеме с бизнес делата й. Договорили се той да получава дял от печалбата й, но само устно. След това Антонио уредил на Шакира договор за 300 милиона долара с "Лайв нейшън" и изгоден договор за парфюми. Той убедил също Шакира да запише песента "Hips Don't Lie", която оглавява класациите в повече от 25 държави.
Антонио твърди също, че е успял да договори Шакира да запише песента на Световното първенство по футбол "Waka Waka", която й осигурява успешно световно турне и "спасява отношенията" с "Лайв нйшън".
Когато двамата се разделят през 2010 г., Шакира обявява новината на сайта си, като пише "ние продължаваме да сме партньори в нашия бизнес и професионален живот". Година по-късно, през октомври 2011 г., тя нарежда на адвоката си "да приключи с де ла Руа".
Антонио де ла Руа твърди, че не е получил дела си от печалбите оттогава и иска да му бъдат платени поне 200 милиона щатски долара.

Няма коментари: