Страници

15 февруари 2007 г.

Майкъл Болтън преоткрива неповторимия Синатра

Майкъл Болтън започна ново предизвикателство с проекта "Bolton Swings Sinatra", съобщиха издателите от "Вирджиния рекърдс".
"От години имам списък с мечтани проекти, казва Болтън. Най-отгоре обаче винаги е било това да изпея песни на Франк Синатра". Помагайки за аранжиментите и оркестрациите, той отдава нежен почит към едни от най-великите песни на 20-и век.
В колекцията са включени класики като "New York, New York", "Night and Day", "My Funny Valentine", "Fly Me to the Moon", "Girl From Ipanema" и "That`s Life", както и "The Second Time Around" - специален дует с Николет Шеридън. Част от тези песни ще прозвучат на живо в зала 1 на НДК на 5 юли, съобщиха организаторите на концерта от "Болкън ентъртейнмънт къмпани".
"Синатра пее с такава сила и уязвимост едновременно, с възхищение разказва Болтън. Той беше величествен разказвач. Аз просто се опитах да предам някои от тези истории по моя начин. Синатра е един от много малкото певци с толкова динамичен вокален регистър и лично присъствие, които в един момент могат да пеят властно, с абсолютна сила и убедителност, а в следващия да ни трогват до дъното на сърцата ни с нежност и усещане за уязвимост, от които идва чистата емоция и разбирането за смисъла, вложен от композитора."
"За мен беше такава чест да имам възможност да работя с Майкъл Болтън, коментира Глен Барос, президент на Конкорд Мюзик Груп. Както и във всичките му великолепни записи, така и сега той е вложил цялото си сърце и душа в този проект. Сигурен съм, че това ще достигне до неговите милиони фенове и дори ще привлече много нови."
Проектът е подкрепен от участието на грандиозен биг бенд от 17 духови и 35 струнни музиканта, както и от най-добрите аранжори и аудио техници от легендарните студиа "Capitol", където Болтън записва песните, които обожава от детството си.
Пял е заедно с Лучано Павароти, Рей Чарлз, Би Би Кинг и Пати Ла Бел, автор е на песни заедно с Боб Дилън и създател на хитове за Барбра Стрейзънд и "Кис".
За дуета си с Николет Шеридън разкрива: "Николет през цялото време пееше около мен, докато не разбереше, че я слушам. Тогава ставаше потайна. Но аз непрекъснато й казвах, че има чудесни тонове. Изпях й "The Second Time Around" и й предложих да я изпеем заедно и тя просто засия. Изпълнението просто улови това чувство."
В предишния му албум "Тhe Еssential Michael Bolton" са включени част от страхотните му хитове като "Тime, Love & Теnderness", "Said I Love You . . . But I Lied", номинираният за "Оскар" "Go the Distance" от филма "Херкулес", "Soul Provider", както и песента "Оnce in a Lifetime" от филма "Оnly you".
В албума намира място и интерпретацията му на песента на Марвин Гей - "Sexual Healing", както и "Whiter Shade of Pale".
Болтън има 53 милиона продадени албума до сега, хитове в поп, ар ен би и класика чартовете.

Няма коментари: