Страници

25 февруари 2007 г.

В САЩ номинираха претендентите за най-лош филм

в Холивуд ще бъдат обявени носителите на наградата "Златната малина", с която се отбелязват най-слабите филми за годината.
В настоящата надпревара лидер по брой на номинациите е "Първичен инстинкт-2", включително за най-слаб филм и най-слаба актриса. Основателят на "Златната малина" Джон Уилсън го нарече "развратна детективска история за убийство, която се изроди в комедия".
Сред актрисите, които се състезават за наградата, са и Джесика Симпсън, Хилари Дъф и Линдзи Лоън. "Златната малина" се присъжда от 1981 г. и за цялата си история само няколко нейни носители са се съгласили да я получат лично на церемонията. Мнозина от лауреатите са признати майстори в бранша.
През 1996 г. "Златната малина" бе присъдена на Пол Верховен за филма "Showgirls". През 2004 г. Бен Афлек, който получи наградата за най-слаб актьор, разби статуетката в пряко предаване на шоуто на Лари Кинг.
През 2004 г. Бен Афлек, който получи наградата за най-слаб актьор, разби статуетката в пряко предаване на шоуто на Лари Кинг
Счупената награда бе продадена на търг в интернет за сума, която може да покрие наема за залата, в която се връчва "Златната малина", за години напред. През 2005 г. Холи Бери смая Холивуд, като се яви да получи наградата за най-слаба женска роля с "Оскар" в ръцете.
Тя го спечели през 2002 г. за ролята си във филма "Балът на чудовищата".
В историята ще останат куриозните случаи, когато един актьор е бил номиниран и за "Оскар", и за "Златна малина". Джеймс Коко получи номинациите през 1982 г. за ролята си в "Когато се смея", а Ейми Ървинг - през 1984 г. за ролята си в "Йентъл".
Двамата не получиха нито една от наградите. Много известни актьори са лауреати и на "Оскар", и на "Златна малина". Ще посочим само Фей Дънауей, Чарлтън Хестън, Марлон Брандо, Лорънс Оливие и Лайза Минели.

Няма коментари: