Страници

21 февруари 2007 г.

Кратки новини

Джони Деп става европеец
Холивудският актьор Джони Деп си е купил уединено имение във Великобритания за 3 милиона лири, пише в. "Сън".
Имотът се намира в Тимсбъри, близо до Бат. Говори се, че звездата от "Карибски пирати" се е влюбил в този район по време на снимките на филма "Развратникът".
43-годишният Джони Деп и партньорката му Ванеса Паради са търсили имение няколко месеца, преди да харесат това край Бат.

***

Бахамски министър подаде оставка заради Ан Никол Смит
Министърът на имиграцията на Бахамите Шейн Гибсън подаде оставка вчера заради слуховете, че имал връзка с покойната Ан Никол Смит. Това съобщава вестник Бахама Джърнъл.
Гибсън обяви оставката си по държавната телевизия и отрече да е направил нещо лошо или да е имал романтична връзка с бившата моделка на Плейбой. Скандалът избухна след като миналата седмица в пресата се появиха снимки на министъра и Ан Никол, които се прегръщат на легло, облечени и, че той е помогнал на Смит да получи по-бързо бахамско гражданство.
"Отричам да съм злоупотребявал с поста си на министър", каза Гибсън, цитиран от изданието. Той нарече Ан Никол Смит семейна приятелка, защото майка му се е грижела за петмесечната дъщеря на Ан Никол, когато тя е починала на 8 февруари във Флорида.

***

Бекъм не могат да си намерят жилище в Лос Анджелис
Английската футболна звезда Дейвид Бекъм и нежната му половика Виктория не успяват да си намери подходящо жилище в бъдещия си резиденски град Лос Анджелис, след като стана ясно, че съпругата му е направила над 20 огледа на къщи с цена от 18 до 30 млн. долара, написа "Лос Анджелис Таймс".
Част от проблема според вестника е, че новият играч на Лос Анджелис Галакси не иска къща, която ще има нужда от преустройства, за да отговори на изискванията му. И, въпреки че договорът му с Галакси се оценява на над 250 млн. долара, той се надява да купи дом за по-малко от 20 милиона.
Бекъм и съпругата му Виктория биха искали още мястото да не е видимо от улица. В момента семейството е в Европа, но планира да се върне скоро за още огледи.

***

Ширак награди Клинт Истууд с ордена на Почетния легион
Френският президент Жак Ширак награди с ордена на Почетния легион актьора и режисьора Клинт Истууд, като нарече последните му филми уроци по човечност.
"От тази страна на Атлантика ... вие въплъщавате най-доброто от Холивуд. Във Франция филмите ви имат милиони посетители, защото са силни без да бъдат прекалено опростени и чисти, без да бъдат цинични", заяви Ширак по време на церемонията в Елисейския дворец.
Френският президент посочи, че последните филми на Истууд "Знамената на нашите бащи" и "Писма от Иво Джима" показват безизходното положение, което следва от сляпото използване на сила. "Това предупреждение, което е добър урок по човечност, извиква особено ехо в нашето съзнание", добави той. Ширак пожела успех на "Писма от Иво Джима", чиито прожекции във Франция започват през следващата седмица.
Орденът на Почетния легион е най-високата френска награда и има пет степени. Истууд е награден с най-ниската степен - рицар. Орденът е въведен от Наполеон Бонапарт през 1804 г.

Няма коментари: