Страници

21 февруари 2007 г.

Джорджо Армани: Кльощавите манекенки нямат блясък в очите


В понеделник на медийна демонстрация на новата си колекция в Милано световноизвестният моделиер Джорджо Армани остро осъди излишната слабост при манекенките, предаде РИА Новости.
„Здравомислещият свят на модата няма нужда от модели, страдащи от анорексия. Прекалено слабите манекенки не ни трябват, те нямат блясък в очите“, каза моделиерът.
През декември в Рим Италианската палата на модата (Camera Nazionale della Moda Italiana) и римската модна асоциация Alta Roma подписаха споразумение, в което обещават да не показват модели, по млади от 16 години и да допускат на модните подиуми само тези момичета, които предоставят медицински сертификати за пропорционално съотношение между тегло и височина.
„Обърнахме се към модните дизайнери с призива, който приехме. Бяха направени конкретни предложения, а инициативата ни получи широка подкрепа“ - така коментира споразумението министърът на младежта Джована Меландри.
Тя поясни, че работата по споразумението е започнала през октомври, след като моделът Анна Каролина Рестън почина от анорексия на 21-годишна възраст. Тя тежеше само 40 килограма.

Няма коментари: