Страници

25 февруари 2007 г.

Принц Чарлз илюстрира етикет на вино

Принц Чарлз, пое по стъпките на Пикасо, Шагал и Уорхол, като прие да нарисува етикета на новата реколта на прочутото вино "Шато Мутон Ротшилд", съобщи баронеса Ротшилд в Ню Йорк.
Етикетът ще представлява репродукция на този за реколта 2004 - борове на фона на лазурно небе. Акварелът ще се показва до 10 март в аукционната къща "Сотби'"с в рамките на изложение на оригинални произведения, които от 1945г. украсяват етикетите на бутилките на прочутото бордо и които всяка година са различни.
"Принцът любезно прие да сложи подписа си на бутилките вино, предназначени за продажба" - жест, който бе немислим допреди няколко години, подчерта баронесата. Според нея идеята им е дошла една вечер в операта, а после - година по-късно е добила реални очертания по време на среща с принц и неговата бъдеща съпруга Камила.
Това е станало когато баронеса Ротшилд, придружавайки Бернадет Ширак във Великобритания, е гостувала на принц Чарлз. "Камила бе още по-запозната от него. Баща й се занимаваше с търговия на вино", отбеляза тя.
Така Уелският принц се присъедини към дългата поредица художници, които рисуват всяка година етикетите винаги срещу 10 каси "Шато Мутон Ротшилд". Сред тях са Брак, Дали, Сезар, Миро, Уорхол, Сулаж, Пикасо и Шагал.

Няма коментари: