Страници

25 февруари 2007 г.

Евровизия изненада приятно - Елица Тодорова и Стоян Янкулов победиха

Елица Тодорова и Стоян Янкулов спечелиха с размазваща преднина във финала на конкурса за българска песен на Евровизия.
За тяхната песен „Вода“ гласуваха 31 376 души, докато за останалите участници гласовете бяха в пъти по-малко.
Народната певица и перкусионистът бяха фаворити на публиката още при полуфинала и победата им опроверга слуховете, че конкурсът е нагласен и победители ще са дует Каризма.
Странни прояви, разбира се, не липсваха. Във видеовизитката си Коцето Калки пристигна пред БНТ в открит джип, облечен в скафандър и заобиколен от „туземци“, които го посрещнаха като Пратеник на Боговете.
В унисон с идването на „Спасителя“, за фон на шеметната поява беше избрана песен от мюзикъла на Ендрю Лойд Уебър „Исус Христос – Супер звезда“.
Момчетата от Групата пристигнаха пред Националната телевизия на кънки, велосипеди и скейтборд, а Каризма, които не успяха да се включат в масовото записване на клипове, разказаха романтична приказка за създаването на българската държава.
Маргарита Хранова леко контрастираше с общото звучене на парчетата и нейната песен „Моя любов“ щеше да е супер хит, ако беше изпълнена на някое от изданията на „Златния Орфей“ преди двадесетина години.
В крайна сметка тазгодишната Евровизия – България приключи по най-добрия възможен начин – победител е най-харесваната от зрителите песен и гафовете бяха сведени до минимум.
Дали песента на Елица и Стоян ще се хареса и на зрителите в Европа, ще разберем след няколко месеца на конкурса в Хелзинки.

Няма коментари: