Страници

8 февруари 2007 г.

Бионсе води по номинации за наградите "Соул трейн"

Певицата Бионсе, която с ролята си в мюзикъла "Мечтателки" бе пренебрегната при раздаването на различни филмови отличия, е с най-много номинации за наградите "Соул трейн", предаде Ройтерс.
Две от трите номинации на Бионсе - за най-добър ритъм енд блус/соул сингъл и за най-добър видеоклип в стил ритъм енд блус/соул или рап, са за хита й "Irreplaceable".Третата й номинация е за най-добър ритъм енд блус/соул албум при жените. В тази категория певицата ще се състезава с втората си самостоятелна тава "B'Day".
Звездата на Бионсе изгря на музикалната сцена още докато певицата бе член на ритъм енд блус групата "Дестинис чайлд". За ролята си в мюзикъла "Мечтателки" тя бе номинирана за "Златен глобус", но не успя да грабне наградата. Престижното отличие за най-добра актриса в комедия или мюзикъл бе присъдено на Мерил Стрийп за изпълнението й в "Дяволът носи Прада", припомня агенцията.
С превъплъщението си в "Мечтателки" Бионсе не успя да се класира и сред номинираните за "Оскар". С по две номинации за наградите "Соул трейн" са Мери Джей Блайдж, Крис Браун, Джон Леджънд, Не-Йо, "Гнарлс баркли" и "Айсли брадърс".
Носителите на специалните отличия, сред които "Куинси Джоунс" за цялостно творчество и "Сами Дейвис младши" за шоумен на годината, ще бъдат обявени в идните седмици. Церемонията по връчването на наградите "Соул трейн", с които се почитат най-добрите изпълнители на соул, ритъм енд блус и хип-хоп, ще се състои на 10 март в Пасадена сивик одиториум в Калифорния.

Няма коментари: