Страници

23 февруари 2007 г.

Откриха уникален запис с Одри Хепбърн

Неизвестен до сега запис от кинопроби на знаменитата актриса Одри Хепбърн откриха в Британския киноинститут, съобщават медиите от Острова.
Експерти смятат, че това са най-ранните запазени снимки на актрисата, която често определят като най-очарователната в историята на световното кино. Записът е с продължителност само 1 минута и е без звук.
Директорът на института британският режисьор и носител на "Оскар" за филма "Английски пациент" Антъни Мингеля съобщи, че неговата институция е взела решение да показва безплатно на кинолюбителите някои редки записи, които се съхраняват в архивите й.
"Британският киноинститут се опитва да направи това възможно от много години. Опитвахме се да отворим това съкровище, тази голяма тайна за публиката", заяви той, цитиран от телевизия "Скай Нюз".
Вестник "Таймс" пише, че всички желаещи ще могат да видят първия "филм" на Одри Хепбърн, благодарение на двугодишното сътрудничество на института с компютърния гигант Хюлет-Пакард, който прехвърля архивните материали в цифров формат, създавайки възможност за по-широк достъп до тях.
Сред записите, които ще бъдат показани безплатно има и рядък запис на пеещия Шон Конъри като много млад. Архивът на Британския киноинститут е най-големият в света.

Няма коментари: