Страници

15 февруари 2007 г.

"Полис" се събира за световно турне тази година

Разпадналата се преди повече от 20 години легендарна британска рок-група "Полис" отново се събра в оригиналния си състав и планира световно турне тази година, предадоха световните агенции. Това съобщиха самите музиканти от "Полис" пред журналисти в Лос Анджелис, където в неделя вечерта в спортно-развлекателния комплекс "Стейпълс" протече 49-тата ежегодна церемония по връчването на музикалните награди "Грами".
Триото "Полис" бе създадено във Великобритания през 1977 г. и се разпадна през 1984 година. Последният албум на групата излезе през 1983 година. Той пожъна голям успех, а песента "Every Breath You Take" дълго време заемаше първите места в класациите в различни страни.
До изявата си в неделя на сцената в "Стейпълс", музикантите от "Полис" се бяха събирали само два пъти - за сватбата на Стинг през 1992 г. и през март 2003 г., когато групата бе включена в списъка на американската "Зала на славата на рок енд рола", заради огромното влияние, което е оказала на музикалната индустрия. За да отбележат това събитие, Стинг, Коупленд и Съмърс изнесоха малък концерт в Кливлънд, щата Охайо, където се намира "Залата на славата на рок енд рола".
На церемонията "Полис" изпълниха едно от най-известните си парчета - "Roxanne". По думите на музикантите световното им турне ще започне през май в Канада и ще продължи до края на годината.
Първият концерт ще бъде на 28 май във Ванкувър, а след това "Полис" ще посетят редица градове в Северна Америка. През есента те ще изнесат концерти в Европа, а също и в Мексико, Южна Америка, Япония, Австралия и Нова Зеландия. Концертният график не е напълно уточнен.
"Полис" планират да дарят част от приходите от световното си турне на благотворителната организация WaterAid, която се бори за осигуряването на чиста вода за бедните. Билетите за северноамериканската част от турнето ще струват между 50 и 225 долара. Продажбата им ще започне в събота.
В момента 55-годишният вокалист и бас-китарист Стинг, 54-годишният барабанист Стюърт Коупленд и 64-годишният китарист Анди Съмърс активно се готвят за предстоящи изяви и редовно репетират.

Няма коментари: