Страници

15 февруари 2007 г.

Истууд омаловажи съперничеството си със Скорсезе

Холивудският ветеран Клинт Истууд каза, че съперникът му за награда "Оскар" в режисьорската категория Мартин Скорсезе има добри шансове най-накрая да спечели статуетката, но предупреди надпреварата да не се свежда само до конкуренция между тях двамата, предаде Ройтерс.
Истууд, който е в Берлин за европейската премиера на филма си "Писма от Иво Джима", преди две години получи наградата за най-добър режисьор за "Момиче за милиони". Тогава Скорсезе, номиниран за наградата седем пъти, остана отново с празни ръце, припомня Ройтерс.
Тази година Истууд отново е номиниран за наградата за "Писма от Иво Джима", а Скорсезе - за "От другата страна". Останалите трима в категорията са Алехандро Иняриту ("Вавилон"), Стивън Фриърс ("Кралицата") и Пол Грийнграс ("Полет 93").
"Скорсезе вероятно има добри шансове, всички му съчувстват, но аз нямам контрол над тези неща", каза Истууд пред Ройтерс.
"Винаги съжалявам другите, защото има и други номинирани, а те са работили също много усилено. Не мисля, че трябва да бъдат набелязвани предварително които и да е двама души", заяви Истууд.
Скорсезе, създател на класики като "Разяреният бик" и "Добри момчета", е признат от професионалистите като един от най-великите живи режисьори.

Няма коментари: