Страници

18 февруари 2007 г.

Крис Корнел напуска Audioslave

Крис Корнел потвърди официално това, което се говореше от месеци насам, а именно, че напуска групата си Audioslave. В изявление, направено от Корнел, с което той съобщава за излизането на соловия си албум Carry On, музикантът обяви решението си.
"Поради нерешими лични конфликти, както и музикални различия, напускам групата Audioslave за постоянно", каза Корнел. "Желая на останалите трима - Том Морело, Тим Комърфорд и Брад Уилк - само най-доброто и бъдещи успехи", допълни вокалистът и фронтмен на бандата, цитиран от MTV.
Пред музикалната телевизия в същото време той сподели, че е обмислял оттеглянето си още със завършване на третия албум на групата Revelations. "Беше ясно, че имаме нужда да се разделим за малко. За мен тази раздяла беше много продуктивна в музикално отношение.
Audioslave беше много свежа банда, защото беше като група на младежи, където всичко се прави заедно в една стая. Но вече не съм 19-годишната рок-звезда и за да съм доволен от това, което правя, трябва да върша нещата сам", разкри Корнел. Според него всички се разделят като приятели, а групата просто вече е изживяла живота си.
"Освен ако останалите не пожелаят да си намерят друг певец и да направят още записи, тогава може би ще тръгнат и на голямо турне", каза още той. Същевременно след като преди две седмици стана ясно, че Rage Against the Machine, бившата банда на останалите трима от Audioslave се събира за един концерт, тръгнаха слухове и за реюниън на Soundgarden, бившата бандана Корнел. Според него обаче такава вероятност почти няма, защото не се е чувал с никого от предишните си колеги.
Що се отнася до Rage Крис смята, че решението им да свирят отново е страхотно и не смята, че останалите от Audioslave го мразят. Все пак бандата ще издаде колекция с най-добрите си парчета от трите албума, които направи и ще включи неиздавани неща, но още не е ясно коя компания ще се заеме с издаването.

Няма коментари: