Страници

28 януари 2007 г.

Дъщерята на Никита Михалков взе "Златен орел" за най-добра актриса

В първия, най-прочут павилион на "Мосфилм" в руската столица за пети път бяха връчени наградите "Златен орел", съобщиха ИТАР-ТАСС и РИА "Новости".
Церемонията продължи три часа и завърши с пълния триумф на лентата на Павел Лунгин "Остров". Филмът "Остров", който бе със 7 номинации, получи награди в шест категории. Режисьорът Павел Лунгин отбеляза специално в изказването си отличната работа на актьора Пьотр Мамонов, която е дал в изпълнението си "частичка от своята душа".
Пьотр Мамонов бе обявен за най-добър актьор, а дъщерята на Никита Михалков - Анна Михалкова получи "Златен орел" за най-добра актриса за изпълнението си в лентата на Смирнова "Връзка". "Е, сега ще кажат, че татко ми е дал награда" пошегува се на церемонията Анна, намеквайки с това, че един от учредителите на отличието е Никита Михалков.
Другият фаворит на церемонията стана многосерийната лента на Александър Прошкин "Доктор Живаго", получила 4 статуетки "Златен орел". Филмът бе обявен за най-добър телевизионен сериал на годината, а участвалият в него Олег Янковски - за най-добър актьор в телевизионен филм.
Награди получиха също художникът-постановчик Виктор Юшин и композиторът Едуард Артемиев. Инна Чурикова бе удостоена с наградата за най-добра актриса в телевизионен филм за сериала "В круге первом".
"Златен орел" за принос в световното кино получи Роман Полански.

Няма коментари: