Страници

28 януари 2007 г.

Със скандал започна Седмицата на висшата мода в Рим

Със скандално ревю започна Седмицата на висшата мода в Рим, която ще продължи до 30 януари, съобщи в. "Кориере дела сера".
Вчера на ревюто, с което беше открита поредицата от модни дефилета, 5-годишно момиченце премина по модния подиум в римската зала Аудиторуим с тениска, на която пишеше "Обичам диетите".
Моделът, част от колекцията на италианския дизайнер от персийски произход Фархад Ре, скандализира италианските модни среди, които наскоро приеха кодекс за добрата практика в модата, целящ борба с анорексията сред манекенките и с прекалено строгите диети, на които те се подлагат.
Петгодишното момиченце представило скандалната тениска е Грета, племенницата на дизайнера. Според Ре моделът е имал за цел да покаже, че човек може да обича всичко, дори и погрешните неща.
Тениската, която носеше малката Грета, обаче далеч не беше най-скандалният модел на дизайнера. Преди момиченцето по модния подиум дефилираха модели с тениски, на които се четяха надписите "Обичам алкохола", "Обичам наркотиците" и "Обичам прозак".

Няма коментари: