Страници

4 декември 2012 г.

Официално: Уилям и Кейт чакат бебе


Херцогинята на Кембридж Катрин и съпругът й принц Уилям очакват първото си дете, съобщиха днес от канцеларията на принц Уилям, предаде Ройтерс. Един ден то ще е бъдещият монарх на страната.
"Техни кралски височества херцогът и херцогинята на Кембридж са щастливи да обявят, че херцогинята на Кембридж очаква бебе", се казва в официалното съобщение.

Кралица Елизабет Втора, херцогът на Единбург Филип, принцът на Уелс Чарлз, неговата съпруга херцогинята на Корнуол Камила, принц Хари и членовете на двете семейства са много щастливи от новината, се казва още в съобщението.
Катрин, която се омъжи за принц Уилям през април миналата година, е била приета в болницата "Крал Едуард VII" в Централен Лондон. Тя страда от силно сутрешно гадене и е в ранен етап на бременността. По всяка вероятност Кейт Мидълтън ще остане в болницата няколко дни, тъй като може да получи дехидратация.
"Доволен съм от новината, че херцогът и херцогинята на Кембридж очакват бебе ", сподели в Туитър премиерът на Великобритания Дейвид Камерън. "Те ще са прекрасни родители", уверява министър-председателят.
Принц Уилям, внук на кралица Елизабет Втора, е втори по ред в наследяването на британския престол. Първото дете на Уилям и Кейт ще е третият по ред наследник на престола.
Миналата година бяха променени правилата за наследяване на британския престол. Новите вече позволяват първородна дъщеря да се възкачи на трона.
Уилям и Катрин сега живеят в Северен Уелс, където принцът служи като пилот в кралските ВВС.
За предполагаема бременност на съпругата на принц Уилям се заговори още през ноември. Само преди броени дни принц Уилям и Кейт Мидълтън дори получиха първия подарък за бъдещото си бебе от младата майка Саманта Хил.
Тя им подари ръчно изработено гащеризонче, на което пише: "Малкият помощник пилот на татко".
До надписа има извезан хеликоптер - негласно пожелание принцът, който е пилот на хеликоптер от Кралските военновъздушни сили, да се сдобие в скоро време с наследник от мъжки пол.
Неотдавна Уилям и Кейт споделиха, че искат да имат две  деца, пише БТА.

Няма коментари: