Страници

6 април 2007 г.

4 дни вдигат сцената за концерта на Джордж Майкъл


Невиждано до сега шоу ще бъде концертът на Джордж Майкъл в София на 28 май на стадион "Локомотив".
Мега-продукцията на звездата пристига с 30 ТИР-а, 11 тур-автобуса и допълнителни транспортни средства.
Сцената на шоуто е конструирана специално за "25 Live Tour" и ще се строи в продължение на 4 дни, собственост е на Stage Co - фирмата, която снабдява със сцена U2 и Rolling Stones.
В София пристигат над 200 души технически и обслужващ персонал. Продукцията доставя цялостното обзавеждане на гримьорните на звездата, както и на тези на бек-вокалите, музикантите и подгряващата група.
От организаторите "Жокер Медиа" се изисква да осигурят специалист - цветар, който да декорира с живи цветя гримьорните и помещенията, определени за офиси на продукцията.
От българска страна в подготовката на сцената и концерта ще се включат над 100 души. Ще бъдат построени 6 продакшън офиса с размери 13 на 3 м, които ще разполагат с 5 отделни интернет линии.
Концертът в София ще се различава от останалите от турнето му "25 Live" най-вече поради неговата обществена ангажираност.
Джордж Майкъл прие чрез гостуването си в България да подкрепи несправедливо осъдените български медици в Либия.
Известен със своята съпричастност към социалнозначими проблеми, той ще се опита да бъде полезен на спасителната кауза за съдбата на нашите сънародници, които вече осем години са лишени от свобода в либийския затвор.
Концертът в София отново и още по-красноречиво ще напомни за необходимостта от спешно решение на казуса с осъдените на смърт български медици.

Няма коментари: