Страници

1 март 2007 г.

Близначките Мери-Кейт и Ашли Олсен сa най-богатите тийнейджърки

Класация на най-високо платените непълнолетни холивудски актьори, изкара сп. "Форбс".
Известните кино-близначки Мери-Кейт и Ашли Олсен са спечелили през 2006 г. 40 милиона долара от продажба на дрехи и козметика от създадената от тях империя Dualstar и заемат първото място.
Заставайки преди две години начело на компанията Dulstar Entertainment group, момичетата превърнаха фирмата в цяла империя с печалба 500 милиона британски лири годишно. 80 % от тези печалби са от модните колекции на двете близначки, съобщава ФактNews като се позовава на The New York Post.
Общото състояние на Мери-Кейт и Ашли Олсен се оценява на 100 милиона долара и в рейтинга на най-богатите жени в света според "Форбс" те са на 11-о място.
Британският актьор Даниел Радклиф, който се снима в ролята на Хари Потър, заема второто място. През 2006 г. Радклиф е спечелил около 13 милиона долара за работата си във филма "Хари Потър и Орденът на Феникс". През 2006 г. Радклиф беше обявен за най-богатия тийнейджър във Великобритания.
Двадесетгодишната Линдзи Лоуън е на трето място в почетния списък. Въпреки лечението си в наркологична клиника и публично отправените критики от страна на работили с нея режисьори, Линдзи е спечелила 6 милиона долара.
На четвърто място се оказва младата звезда от "Война на световете" 13-годишната Дакота Фенинг, която е спечелила 4 милиона долара за снимките в провокационния филм Hounddog, разказващ за сексуално насилие над малко момиче. Премиерата на филма се състоя в рамките на фестивала Sundance през януари 2007 г.
Петото място печели 20-годишната Аманда Байнс, снимала се миналата година във филма за женски футболен отбор "Тя е мъж", от който актрисата е спечелила 2,5 милиона долара.
Шестото място с 2 милиона долара се заема от актьора Хайдън Панетиери Hayden Panettiere, снимал се във фантастичния сериал на NBC за хора с необичайни способности "Герои".
18-годишната звезда на музикалното риалити шоу "Висше училище по музика" Ванеса Ан Хадгенс ("High School Musical"), е на седмото място с 2 милиона долара.
В списъка на най-високо платените актьори, не навършили 21 години, е и 8-годишното момиченце Абигайл Бреслин, която участвала в "Мис слънчице". За тази си роля тя беше номинирана за Оскар и спечели 1,5 милиона долара и се оказва на 8-о място.
Звездата от американския комедиен сериал "Всички мразят Крис" 14-годишният Тайлър Джеймс Уилямс ("Everybody Hates Chris"), е спечелил през 2006 г. 1,2 милиона долара и в класацията на "Форбс" заема 9-о място.

Няма коментари: