Страници

27 март 2007 г.

Мел Гибсън предизвика кавга в университет


Мел Гибсън попаднал в центъра на кавга при разгорещен спор за неговия филм "Апокалипто".
Режисьорът отговарял на въпроси в университет в Лос Анджелис, когато започнал да ругае една преподавателка, която го обвинила в неточно представяне на културата на маите. Асистентката Алисия Естрада от катедрата за изучаване на Централна Америка била изгонена от събитието в Калифорнийския държавен университет. Тя отхвърли обвиненията, че е била груба.
"По никакъв начин моят въпрос не беше агресивен за разлика от начина, по който той ми отговори", каза тя за Асошиейтед прес.
"Апокалипто" рисува упадъка на царството на маите и представя брутални сцени на човешки жертвоприношения. Критици смятат, че маите са показани като диваци. Говорителят на Гибсън нарече преподавателката "груба и невъзпитана".
"Това беше кратък сблъсък на различни мнения", заяви говорител на университета, като добави, че режисьорът е изразил съжаление, че "нещата са излезли от добрия тон на поведение". Преподавателката е поискала извинение "не само за мен, но и за учебната програма в университета, за самия университет и най-вече за народа на маите и тяхната общност".

Няма коментари: