Страници

27 март 2007 г.

Бевърли Найт пуска нов албум на 7 май


След успеха на миналогодишния диск с Greatest Hits, продал четвърт милион копия, носителката на много награди, британската певица и автор на песни Бевърли Найт е готова със своя много чакан пети студиен албум, четвърти за лейбъла Parlophone (Анимaто Мюзик). Продукцията ще излезе на 7 май.
Записан за 5 дни в Нашвил, Тенеси (мястото, известно като "Музикалния град" заради богатото си музикално наследство), в албума ‘Music City Soul' ще видим как Бевърли е опитомила един жив, органичен соул звук, който е изкарал госпъл корените й на повърхността, а резултатът е наелектризиращ.
Албумът е продуциран от Марк Невърс (продуцент и на миналогодишния албум на Канди Стейтън) и включва участието на изключителни музиканти от Тенеси, свирили с легенди като Елвис и Ал Грийн.
Music City Soul също така включва Рони Ууд на китари в три парчета: Every Time You See Me Smile, Black Butta и Ain't That A Lot Of Love. Ууд, фен на Бевърли от доста време, си предложил услугите след като тя свирила заедно с него на концерт през 2005. Той определено е оставил своя отпечатък върху нейния стил.
Първи сингъл от албума е сърцераздирателното парче No Man's Land, написано в съавторство между самата Бевърли, Джими Хогарт и Ег Уайт.
Почти целият нов и впечатляващ материал е създаден от Найт на Острова миналото лято, след това записан в Нашвил през ноември, 2006 - точно преди нейното супер успешно, разпродадено UK турне.
Music City Soul спокойно може да бъде наречен истинският Бевърли Найт албум - песните са записани почти на един дъх, а силата и чувството в изумителните вокали на Найт са уловени като никога досега.
В списъка със съавтори се включват имената на Гай Чембърс, съавтор и на ТОП 10 хита на Бевърли Come As You Are, Джим Хогарт и Мартин Брамър, както и Ег Уайт.
Албумът също така съдържа и кавъри като уникалната версия на парчето на Rolling Stones Time Is On My Side.

Няма коментари: