Страници

23 февруари 2007 г.

Кратки новини

Опандизиха Бъста Раймс за шофиране без книжка
Известният американски рапър Бъста Раймс е обвинен, че е карал автомобил без шофьорска книжка, след като полицията го е спряла за преминаването на червен светофар.
Рапърът, чието истинско име е Тревър Смит, бе арестуван в Манхатън и се очаква в най-скоро време да застане пред съда. Той е заплашен от 15 дни арест за шофиране без книжка.
Освен това срещу 34-годишния Смит по-рано са били предявявани обвинения за нападения над бившия му шофьор и почитател, който уж бил плюл по колата на звездата.

***

Pink Floyd няма да се събират
Информацията, която се появи в някои шведски и норвежки медии през последните дни, че Pink Floyd смятат да се съберат за турне през 2008 г., не е вярна.
"Новината" беше разпространена много бързо от уебсайтове и радиа в Канада, Бразилия и други държави, съобщава официалният фенски сайт на легендарната банда BrainDamage .
От мениджмънта на Pink Floyd обаче предупредиха, че в слуховете няма нищо вярно и призоваха всички, които отдавна мечтаят за това събиране на Роджър Уотърс, Ник Мейсън, Дейвид Гилмор и Рик Райт, да не очакват да ги видят на сцена заедно догодина, защото това няма да се случи.

***

Скарлет Йохансон се отдаде на благотворителност в Индия
Холивудската актриса Скарлет Йохансон е в Индия, където смята да посети бедни квартали и училища, съобщаха от международната агенция за хуманитарна помощ Оксфам.
Актрисата пристигна в страната в понеделник и се срещна с деца от тези квартали и училища в Делхи.
"Горди сме, че Скарлет подкрепя работата ни и помага да се сложи край на бедността в света", заяви говорителката на Оксфам.
"Подкрепата на известни личности помага да се обърне по-голямо внимание на проблема от страна на лидери и правителства в целия свят", допълниха от организацията.
Според нея над една трета от индийците живеят с по-малко от един долар на ден, а повечето от половината от момичетата и четвърт от момчетата не са завършили начално образование.

***

Клаудия Шифър защити кльощавите манекенки
Топмоделът Клаудия Шифър застана в защита на кльощавите манекенки, пише испанският в. "20 пинути".
Тя заяви, че много момичета могат да почустват дескриминация, без да са анорексички. Да се слагат всички слаби под общ знаменател "размер нула" на дефилетата било неуместно, заяви още немският модел.
Всепризната като един от най-големите модели на 90-те години, Клаудия се обяви публично против изхвърлянето на манекенки от модните дефилета заради прекомерна слабост. Повод за недоволството й станаха няколко ревюта във Франция и Испания, на които манекени с телесен индекс под 18 /което е височината минус 120/ не бяха допуснати да участват.
"Манекените винаги са били слаби, това не е модел за подражание от околните, а професия. Изискванията сега могат да отнемат работата на много професионалисти, само защото се смята, че са прекалено слаби и анорексички. В модата слабостта не е еднакво на анорексия", аргументира се Шифър.

***

Слаш ще пише автобиография
Бившият китарист на Guns N`Roses и настоящ на Velvet Revolver, Слаш, ще пише автобиография.
Според списание "Ню Йорк Бизнес", Слаш е сключил договор с издателска къща Харпър Колинс. Той смята да работи заедно с Антъни Боза, който помагаше на барабаниста на Motley Crue Томи Лий да напише мемоарите си "Томиленд". Очаква се ръкописът на творбата на Слаш да бъде готов през есента.

***

Джон Бон Джоуви лансира ухание с привкус на рок енд рол
Рокаджията Джон Бон Джоуви е поредната звезда от шоубизнеса, решила да се впусне в козметичния бизнес и да лансира собствено ухание, съобщи Контактмюзик.
Преди Бон Джоуви на това поприще се изявиха Кейт Мос, Дейвид и Виктория Бекъм, Парис Хилтън и редица други знаменитости. Рокаджията ще участва в създаването на свой афтършейв, който ще бъде лансиран от козметичната компания "Коти". Очаква се продуктът да се появи на пазара по-късно през тази година.

***

Никълъс Кейдж заляга над немския език
Холивудската звезда Никълъс Кейдж се е заел да учи немски език, пише германският вестник "Експрес".
Миналата година 43-годишният актьор си купи къща в Бавария и сега целта му е да усвои езика, за да може да общува със съседите си, когато се пресели в Баварските Алпи, пък и защото това е езикът на баба му.
Героят от "Да напуснеш Лас Вегас" твърди, че с това ще реализира една своя голяма мечта.
Колкото до интензивността на курса по немски в института "Берлиц", Никълъс очевидно не бърза, защото е заявил, че се надява да проговори на бабиния си език след около една година.

***

Кармен Електра се разведе с Дейв Наваро
Актрисата Кармен Електра - една от звездите в сериала "Спасители на плажа", се разведе с рокмузиканта Дейв Наваро след 3-годишен брак, сочат съдебни документи, цитирани от Франс прес и Контактмюзик.
34-годишната Кармен Електра, чието истинско име е Тара Патрик, се омъжи за 39-годишния Дейв Наваро, бившия китарист на групата "Ред хот чили пепърс", през ноември 2003 г. Двамата нямат деца.
През юли 2006 г. те обявиха, че се разделят, но остават приятели. Актрисата поиска развод през август същата година, изтъквайки непреодолими различия. Според сп. "Пийпъл" Кармен и Дейв са финализирали развода си и са поделили вещите си в съответствие с предбрачния си договор.
Това е втори брак за Кармен Електра. През 1998 г. тя се омъжи за звездата от НБА, баскетболиста Денис Родман в Лас Вегас, но пет месеца по-късно се разведе с него.

***

"Но даут" се събират
Гуен Стефани потвърди, че през 2008 г. "Но даут" ще се съберат, за да запишат нов албум, съобщи Контактмюзик.
Създателите на хита "Don't Speak" са в творческа криза, откакто солистката им Гуен Стефани се изявява самостоятелно. Певицата обаче твърди, че с нетърпение очаква завръщането към музикалните си корени и дори вече планира общите им хитове.
В началото на февруари Том Дюмонт от "Но даут" разкри, че работи върху нови песни заедно с китариста Тони Кенъл и барабаниста Ейдриън Йънг.

***

Кейт Бланшет е "на тръни" преди Оскарите
Холивудската звезда Кейт Бланшет призна пред сп. "Woman", че се чувства под огромен натиск с приближаващото раздаване на Оскарите, тъй като е номинирана в една от категориите.
37-годишната актриса споделя, че е изпитала огромно облекчение, когато през 2005 г. бе отличена с Оскар за ролята си във филма "Авиаторът". Тя е наясно, че нищо не зависи от нея дали ще бъде отличена отново за най-добра женска роля във филма "Записки за един скандал" и може би точно затова е в много по-голямо напрежение, отколкото по време на снимките.
Тя дори би предпочела да не получи втори Оскар, но това да стане веднага, а не да чака до церемонията. "Защото иначе ще се побъркам", оплаква се Кейт.

***

Челентано си е подготвил тежко погребение
Световно известният италиански поп-певец Адриано Челентано и съпругата му Клаудия Мори вече са си купили последното жилище в земния им път - семейна гробница в гробищата на градчето Коле Брианца.
В нея вече чака надгробната плоча с имената им, като само липсват датите на тяхната кончина. От 10-ина години Адриано и Клаудия живеят в разкошна къща с огромен парк в селището Галбиате, в северната провинция Леко.
Както пишат днес италианските медии, 69-годишният Челентано и нежната му половинка са толкова влюбени в това място, че са решили да останат там и след смъртта си. За целта те са купили парцел в гробището на близкото градче Коле Брианца, от която се открива вълшебна гледка към околността. Там вече чакат готови гробницата и надгробните плочи.

***

Майкъл Джексън на съд за убийство
Перспектива за нови съдебни перипетии се очертава пред американския попидол Майкъл Джексън - семейството на жена, починала в Калифорния, го обвини за нейната смърт.
Събитията датират от 15 февруари 2005 г., когато се водеше процесът срещу певеца за сексуални престъпления срещу деца. Тогава Майкъл Джексън бе приет в калифорнийската болница "Санта Мария".
Заради настаняването му болната Мануела Гомес Руис е била преместена в друга стая. Още същия ден тя починала от инфаркт. В своя иск семейството на г-жа Руис обвинява както болницата, така и Майкъл Джексън, че са предизвикали смъртта й и освен това са причинили явни и трайни емоционални и умствени увреждания на семейството.

***

Пенелопе Крус пее на Сан Ремо 2007
Най-известната испанка в Холивуд Пенелопе Крус ще танцува и пее на италианския фестивал на песента Сан Ремо тази година. Това съобщава испанският в. "20 минути".
Точно след наградите Оскар, за които хубавата иберийка е номинирана в категория "Най-добра женска роля" с участието си в последния филм на Педро Алмодовар "Завръщане", насрочени за 25 февруари, Пенелопе ще отлети за Италия, където ще звеме участие в тамошното светско мероприятие на 2 март.
"Тя не само ще пее, но и ще танцува", убеди италианската преса водещият на фестивала Пипо Баудо. Спектакълът, който от години привлича милиони зрители-любители на италианската песен, и ги държи залепени за екраните в продължение на седмица, тази година ще се проведе от 27 февруари до 3 март.

***

Армани опроверга слуховете, че продава бизнеса си
Известният италиански дизайнер Джорджо Армани не възнамерява да продава своя бизнес, се казва в официално комюнике, разпространено от неговия пресцентър.
"Компанията на Джорджо Армани не се продава. Разпространеното от медиите бе неправилно разбрана шега, която Армани направи по време на обща пресконференция", се казва в изявлението. Окончателното "не" на продажбата на своята компания, което той произнесе в края на интервюто си, трябва да отстрани всички съмнения по този въпрос.
Представители на неговата компания са изразили учудване от неразбирането от страна на германския вестник "Ханделсблат". Именно бизнес изданието първо разпространи информацията за възможна продажба на компанията.

***

Кайли Миноуг ще направи известен шотландски диджей
Кайли Миноуг е започнала да работи с шотландския диджей Калвин Харис по новия си албум, съобщи Контактмюзик.
Поп дивата се заинтересувала от 23-годишния Харис, след като чула някои негови записи и ги харесала. Сега двамата работят над някои ппесни от следващия й албум.
Калвин Харис е малко познат извън сайта MySpacе. Той е на път да се откаже да прави самостоятелна музикална кариера, защото никоя звукозаписна компания още не му е предложила изгоден договор. Подписал е договор единствено със "Сони BMG мюзик ентъртейнмънт", която ще издаде дебютния му сингъл "Acceptable in the 80's" през март.

***

Даниел Болдуин отрича в съда да е крал коли
Актьорът Даниел Болдуин се яви в съда и пледира, че е невинен по обвинението за кражба на автомобил.
Болдуин, член на известната актьорска фамилия, която включва Алек, Стивън и Уилям, беше заплашен с арест, след като не се яви на съдебното заседание на 6 януари. Актьорът дойде с приятеля си Кен Смит, собственик на колата, в чиято кражба Болдуин беше обвинен.
Смит заяви, че е готов да свидетелства и че случката е недоразумение. Съдията определи предварително изслушване на 1 май. През юли Даниел беше приет за кратко в болница с травми в гърба и шията, след като разби спортната си кола в предградие на Лос Анджелис.
Миналата година той беше арестуван два пъти в мотели около Лос Анджелис, като полицията заяви, че при това са били открити наркотици и средства за употребата им.

Няма коментари: