Страници

15 февруари 2007 г.

"Ред хот чили пепърс" и Мери Джей Блайдж спечелиха по три "Грами"

С по три награди до момента са "Дикси чикс", "Ред хот чили пепърс" и Мери Джей Блайдж. "Дикси чикс", които си навлякоха критиките на много фенове на кънтри музиката заради това, че се обявиха от самото началото против войната в Ирак, получиха почти толкова овации колкото "Полис".
С две награди е рок иконата Боб Дилън. Сред победителите са още Кристина Агилера, Бионсе, Джъстин Тимбърлейк, "Блек айд пийс", Стиви Уондър и Мадона.
"Полис" попадна в центъра на вниманието на 49-ата церемония по връчването на наградите "Грами", която се провежда в спортно-развлекателния комплекс "Стейпълс" в Лос Анджелис, предадоха световните агенции.
Членовете на ню-уейв групата се събраха за изпълнение на живо за втори път след разпадането й през 1984 г. "Дами и господа, ни сме "Полис", ние пак сме тук", извика фронтменът Стинг, преди да изпее джаз-версия на първия хит на рокаджиите - "Роксана". Очаква се групата да съобщи днес, че ще се събере за турне по случай 30-ата годишнина от създаването си.
Наградите "Грами" се присъждат ежегодно от 1958 г. насам от Националната академия по звукозапис на САЩ, която обединява 20 000 представители от света на музиката. Те са еквивалентни на "Оскар"-ите в киното. Грамофончета се раздават в 108 категории по 29 музикални жанра. Победителите във всяка номинация се определят чрез гласуване на членовете на Националната академия по звукозапис на САЩ.

1 коментар:

/ каза...

Изпускате една - Ред Хот взеха четири Грами, а не 3. (Проверете на сайта на Грами, ако не вярвате.) :)