Страници

15 февруари 2007 г.

Групата "Ху" тръгва на европейско турне

Повече от 4 десетилетия след като за пръв път тръгна на турне, легендарната рокгрупа "Ху" предложи музикални импровизации в Лондон, сякаш за да докаже, че е в добра форма за европейското си турне в 28 града, съобщи Асошиейтед прес.
Двамата музиканти от оригиналния състав на бандата - 61-годишният Пийт Тауншенд, и Роджър Долтри, също на 61 години, представиха акустични версии на няколко песни на пресконференция, обявявайки турнето си в 14 страни. То ще започне с концерт в Лисабон на 8 май и ще приключи с шоуспектакъл в Хелзинки на 9 юли.
Ние свирим и пеем, защото Роджър иска да докаже на всички циници от пресата, че все още може да прави това, пошегува се Пийт Тауншенд. Двамата изпълниха хита "Won't Get Fooled Again". Изпълнението им бе излъчено на живо по интернет от студиото в Ковънт гардън в Лондон. След това Долтри отговори на въпроси на фенове от САЩ, Швеция и Австралия, както и на журналистически въпроси.
Запитани за бурните им взаимоотношения, довели до разпадането на бандата през 1982 г., Долтри и Тауншенд отговориха, че изминатият от тях път, белязан и от смъртта на басиста Джон Ентуисъл през 2002 г. и на барабаниста Кийт Муун от свръхдоза през 1978 г., ги е сближил. Турнето им ще последва излизането през миналата година на новия им албум "Endless Wire" - първият от близо 25 години насам. Те увериха, че след концертите в Европа планират да продължат турнето си в целия свят.

Няма коментари: