Страници

30 януари 2007 г.

Испанската преса освирка Леонардо Ди Каприо

Промоцията на „Кървав диамант" в испанската столица Мадрид се оказа фатална за Леонардо Ди Каприо. Местната преса го бойкотира след като звездата на филма закъсня за пресконференцията с повече от час, пише испанския вестник "Ел Мундо".
Фотографите отказаха да снимат изявата на Ди Каприо, а журналистите посрещнаха пристигането му с освиркване в знак на протест срещу закъснението на актьора. Журналистите се върнаха в залата чак след като организаторите им поискаха прошка, и ги помолиха за мъничсо солидарност заради случилото се.
Компанията на Ди Каприо се извини и обясни, че това не било акт на неуважение към испанската преса, а последствие от независещи от актьора и придружаващите го лица събития. Проблемът бил, че самолетът от Рим, с който пътували Ди Каприо, колегата му Дхимон Хънсоу и режисьорът Едгард Звик , пристигнал със закъснение. Поради това, пресконференцията, насрочена за 13.30 ч., започнала с час и половина по-късно.
Екипът на „Кървав диамант" започна представянето пред журналистите малко нервно, но накрая Ди Каприо се отпусна и дори се опита да се покаже симпатичен пред испанската преса, пускайки духовити отговори на въпроси като „Кое е най-интригуващото място, на което е правел любов".
Леонардо Ди Каприо на е първата холивудска звезда освиркана от испанската преса заради закъснение. През 2003, това стана и с актрисата Салма Хайек, която се появи с 45-минутно закъснение на пресконференцията за филма „Фрида".

Няма коментари: