Страници

26 януари 2007 г.

Снууп Дог пледира "невинен" в процес за притежание на оръжие

Рапърът Снууп Дог пледира "невинен" по обвинението в притежаване на смъртоносни оръжия, повдигнато след като бе спрян от охранителите на летище с предмет в багажа си, който те определиха като сглобяема палка.
Певецът, чието истинско име е Калвин Броудъс, не се появи на съдебното заседание в град Саната Ана, южно от Лос Анжелис, и бе представен от своя адвокат. Той помоли и за бърз процес.
Прокуратурата обвини калифорнийския рапър, след като охраната на летище "Джон Уейн" в Ориндж Каунти обяви, че е открила сгъваема полицейска палка в ръчния му багаж през ноември. Палката, която се разгъва от 8 до 21 инча (20 до 53 см.), е определена като опасно оръжие и качването и в пътнически самолет е незаконно. Обвинението предвижда максимална присъда от три години затвор.
Снууп Дог бе арестуван още два пъти през миналата година от лосанжелиските власти за притежаване на оръжие и наркотици. Рапърът има предишна присъда за притежаване на кокаин.
Снууп кариерата си в ранните 90 години ан ХХ век като протеже на Доктор Дре в стил "гангстерски рап". Популярността му го доведе дори до роля във филма "Старски и Хъч" през 2004 г.

Няма коментари: