Страници

23 януари 2007 г.

Хедър Милс милионерка след развода си с Пол Маккартни

Сър Пол Маккартни се е съгласил в тайно извънсъдебно споразумение да даде на съпругата си Хедър Милс след развода 32 милиона английски лири (63 милиона щатски долара) в брой и имоти, съобщи в. "Нюз ъв дъ уърлд".
Милс води люта шестмесечна битка за богатството на бившия бийтълс. То възлиза на 825 милиона английски лири и въпреки че Хедър ще получи по-малко от 3% от богатството му, певецът твърди, че това е много повече от парите, които е спечелил по време на брака им.
Маккартни се раздели с втората си съпруга Милс през май 2006 г. след 4-годишен брак и през юли започна да урежда формалностите по развода. Неотдавна 64-годишният изпълнител се съгласи да даде на бившия модел дома си в Сейнт Джонс Уд /Северозападен Лондон/, който струва 4 милиона лири (7,8 милиона щатски долара) и дома си за 6 милиона лири (11,8 милиона долара) в Бевърли хилс, Калифорния.
Сключването на извънсъдебно споразумение означава, че на сър Пол няма да се наложи публично да се защитава като опровергае в съда твърденията на 39-годишната Милс, че я тормозел, докато била бременна с дъщеря им Биатрис през 2003 г, че я наранил със счупена чаша за вино и че я блъснал в банята.
Дъщерите на Маккартни - 35-годишната Стела и 37-годишната Мери са бесни, защото държаха мащехата им да бъде изложена публично в съда. Мегаспоразумението е сключено от адвокатите, които разведоха принц Чарлз и лейди Даяна - Антъни Джулиъс и Фиона Шакълтън.
През 1996 г. Джулиъс извоюва за Даяна 17 милиона лири, а сумата, която ще получи Хедър Милс, е почти двойно по-голяма, изчислява "Нюз ъв дъ уърлд". Според британското издание за четиригодишния си брак с Пол Маккартни Хедър Милс ще прибере по 1000 лири на час, толкова, колкото е получавала като проститутка. Тя ще печели и най-малко 1 милион лири годишно от лихвите върху сумата, която ще вземе от бившия си съпруг.

Няма коментари: