Страници

22 януари 2007 г.

Принц Чарлз отмени ски ваканцията си в Швейцария

Британският престолонаследник принц Чарлз отмени ежегодната си ски ваканция в швейцарския ски курорт Клостерс от екологични подбуди, предадоха световните агенции.
Принцът почиваше в курорта всяка зима от 25 години насам. Тази година обаче той беше подложен на остри критики от британски еколози, обвиняващи го, че като пътува със самолети, допринася за увеличаването на емисиите на парникови газове в атмосферата и повишава глобалното затопляне на планетата.
Еколозите отправиха тези критики към принца най-вече заради пътуването му до САЩ, запланувано за 27 и 28 януари тази година. Там Уелският принц трябва да получи награда за приноса си в борбата с глобалното затопляне.
Еколозите обаче твърдят, че Чарлз не само не допринася в борбата с глобалното затопляне, но и го повишава, като ще пътува до САЩ с презокеански самолет, един от най-големите източници на емисии на парникови газове.
Заради критиките принцът реши да не вреди на околната среда, като си позволи лукса да пътува със замърсяващ атмосферата самолет до швейцарския курорт, и отмени ски ваканцията си в Клостерс.

Няма коментари: