Страници

27 февруари 2007 г.

Кратки новини

Къртни Лав харесва новата прическа на Бритни
Добрата новина за Бритни Спиърс е, че все пак има един човек, който харесва новата й прическа. Лошата е, че това е Къртни Лав, вдовицата на Кърт Кобейн от Nirvana.
Бившата вокалистка на Hole се изправи в защита на Спиърс и решението й да се остриже 0-номер миналата седмица.
"Смятам, че е яко това, което тя направи, адски сериозна съм", коментира Къртни, която е добра познайница и на клиниките за алкохолици и наркомани, където освен това беше приета и Бритни.

***

Дженифър Анистън с ново гадже
Русата звезда от "Приятели" Дженифър Анистън има ново гадже.
Бившата на Брад Пит се е сближила с оператор от телевизионното предаване на приятелката си Кортни Кокс "Dirt". Анистън участвала както гост в шоуто.
Двамата с оператора, за когото е известно само, че се казва Майк, се заприказвали, докато чакала. На следващия ден той я поканил на вечеря. Оттогава са излизали няколко пъти.
Според нейни близки тя наистина го харесва. Звездата се раздели с предишния си любим Винс Вон през декември миналата година.

***

Енио Мориконе с Оскар за престиж
78-годишният композитор Енио Мориконе, автор на някой от най-известните филмови мелодии на Холивуд, като Cinema Paradiso или La misión, получи специалния Оскар за престиж.
Това стана снощи на церемонията по 79-тото връчване на филмовите награди Оскар. Композиторът, 5 пъти претедент за златната статуетка, трябваше да дочака премията за престиж, за да отнесе Оскар в дома си.
Със сълзи на очите 78-годишният Мориконе благодари на цялата Академия и на всички повярвали в него, за да може той да сътвори точно тази музика, звучала във филмите на Холивуд.
На края, за да приключи речта си, той се обърна към съпругата си Мария: "Благодаря и на теб, за това че винаги си ме подкрепяла в творческата ми лудост. От началото на нашия съвместен живот, та до днес."
Иначе тази година за най-добра филмова музика наградата взе филмът "Вавилон" на Густаво Сантолая.

***

Даниъл Крейг иска Джейн Сиймур за момиче на Бонд
Актьорът Даниъл Крейг признава, че много би се радвал ако в следващия филм за агент 007 ролята на момичето на Бонд бъде поверена на Джейн Сиймур.
Говори се, че новият Джеймс Бонд прави всичко възможно, за да убеди продуцентите да поканят 57-годишната актриса за снимки в следващия филм от поредицата.
Джейн Сиймур партнираше на Роджър Мур в "Живей, а другите да умрат", припомня изданието. "Мисля, че тя е фантастична. Аз самият съм неин голям почитател", е споделил Даниъл Крейг.

***

Ъшър се сгоди
R'n'b иконата Ъшър се е сгодил за приятелката си Тамека Фостър, съобщи Фимейл фърст.
Според приятели на певеца той е направил предложение на Тамека, след като двамата излизат повече от година.
Тя е видяна с красив пръстен, който прилича на годежен.
Според източници на "Ню йорк пост" годежът е официален и Ъшър представя вече Тамека като своя бъдеща съпруга.

***

Никол Кидман и Наоми Уотс заедно в нов филм
Австралийските актриси Никол Кидман и Наоми Уотс ще играят заедно за първи път, откакто се снимаха във филма "Flirting" през 1991 г., съобщи Фимейл фърст.
Двете са приятелки вече почти 20 години. Те ще работят заедно в трилъра "Need". Уотс ще играе психиатърка, а Кидман - нейна пациентка, която й открадва съпруга.
Режисьор на филма е създателят на сериала "Кръцни-срежи" Райън Мърфи. Снимките ще започнат в края на есента.

Хавиер Бардем ще партнира на Пенелопе Крус

Испанският актьор Хавиер Бардем, прочул се с превъплъщението си в ролята на парализиран в "Морето в мен" на Алехандро Аменабар, ще се присъедини към Пенелопе Крус на снимачната площадка на следващия филм на Уди Алън, съобщи Франс прес като цитира испански медии. Снимките ще започнат през лятото в Барселона.
Така Пенелопе Крус, която участва в надпреварата за наградата "Оскар" за най-добра актриса, и Бардем отново ще се снимат заедно 15 години след като си партнираха в "Шунка" на испанеца Бигас Луна. Този филм, триумфирал в Испания и посрещнат с голям интерес в чужбина, лансира кариерите на Пенелопе Крус и Хавиер Бардем, които тогава бяха съответно на 18 и 23 години.
Бардем привлече вниманието върху себе си през 2004 г., след като изпълни ролята на Рамон Сампредо - испански моряк, който остава парализиран след гмуркане между скали. След като 28 години е напълно обездвижен, той получава помощ от хора от обкръжението си, за да се отрови и да сложи край на дните си. Ролята донесе на Бардем номинация за "Златен глобус" за най-добър актьор в драма.
В края на 2005 г. Уди Алън сключи договор с испанската фирма за филмопроизводство "Медиапро", за да заснеме следващия си филм в Барселона.

Анджелина Джоли се захваща с външна политика

Актрисата Анджелина Джоли е избрана за член на влиятелния американски Съвет по международни отношения, съобщиха телевизионният канал Sky News и сайтът Лента.ру.
В съвета влизат такива видни личности на САЩ като настоящия държавен секретар Райс, бившия - Кисинджър, а също известни икономисти, сред които бившият председател на Федералния резерв на САЩ Алън Грийнспън.
Кандидатурата на Джоли е била одобрена от съвета заради благотворителната дейност на звездата под егидата на ООН. 31-годишната актриса е обиколила много страни като посланик на добра воля на ООН, участвала е в програми за подпомагане на бедните.
Участниците в Съвета по международни отношения са приели с ентусиазъм появата на нов член в организацията. Професорът по международно право Гордън Браун е казал по този повод:
"Идеята в една организация да са Хенри Кисинджър и Анджелина Джоли е блестяща". Междувременно "Контактмюзик" информира, че Джоли е пристигнала в Дарфур, Африка, където ще има поредна проява като посланик на добра воля на ООН.

Елизабет Тейлър става на 75

Една от най-великите актриси на всички времена Елизабет Тейлър утре ще навърши 75г.

Елизабет Тейлър е родена на 27 февруари 1932 г. в Лондон, но семейството се премества през 1939 г. в Лос Анджелис, за да избегне ужасите на Втората световна война, която започва в Европа. Животът й е низ от лични драми и трагични моменти, които не само изваждат името й на първа страница по вестниците, но и оставят своя незаличим отпечакък върху творческия й потенциал на актрисата.
Именно богатият личен опит й помага да се справи с такива сложни психологически роли, като тази на Меги от "Котка върху горещия ламаринен покрив", Глория от "Внезапно, миналото лято" и й носят първият "Оскар" за "Butterfield 8" (1960). Следва и втори, който Елизабет получава напълно заслужено - за ролята на Марта във великолепната екранизация по пиесата на пиесата на Едуард Олби "Кой се страхува от Вирджиния Уулф?" (1966). В този филм тя изиграва блестящо по-възрастна от себе си жена, принадлежаща към малко познатите й университетски кръгове. Тази, както и още 10 други роли, Тейлър изпълнява в партньорство с Ричард Бъртън. Но най-знаменита и запомняща се за историята на киноиндустрията Елизабет Тейлър остава в суперпродукцията "Клеопатра" (1963).

Джордж Майкъл кара на марихуана

Джордж Майкъл настоя, че не може да сложи край на пристрастяването си към марихуаната, защото наркотикът разбужда креативността му.
Наркотикът освен това уврежда гласните му струни. Джордж Майкъл е обезпокоен, че приемането на наркотици му помага в работата, но същевременно застрашава кариерата му.
Щеше да е по-добре, ако въобще не бях започвал да пуша марихуана, довери той. Марихуаната успокоява душата ми, но и съсипва гласните ми струни.
Пристрастен съм към този наркотик - нуждая се от него, за да съм креативен. Когато пиша песни, понякога минават часове, преди да намеря верния израз.
В такива моменти пуша джойнт и 5 минути по-късно съм приключил работата си над поредния стих. Марихуаната ми помага да бъда креативен, допълни певецът.

Как бяха облечени звездите по време на "Оскар"-ите

Сред изтъкнатите дизайнери, чиито произведения най-често се разхождат през последните години по червения килим на Оскарите, са Долче и Габана, Бил Блас, Вера Уонг, Армани, Кристиан Диор, Прада.
Въпреки предпразничната треска Холивуд пази някои неща в тайна. Моделиерите никога не казват предварително как ще се облекат звездите. Може би една от причините е, че всяка дама получава много предложения. Най-често решението се взима в последния момент.
Церемонията по връчването на наградите "Оскар" съперничи на най-известните дефилета на висша мода в Париж и Милано. За тоалетите, с които се появяват звездите, дълго се говори. Интересни моменти от историята на модата, представена от най-известните имена в Холивуд, припомня сайтът oscar.com.
Най-добрите приятели на звездите - диамантите, винаги присъстват на "Оскар"-ите. Искрящи бижута в най-различни цветове красят шиите, ушите, китките и пръстите на участниците в най-бляскавото шоу на Холивуд.
Най-оригиналното приложение на диаманти обаче бе демонстрирано миналата година от екипа, създал удостоената с "Оскар" песен "It's Hard Out Here for a Pimp". Изпълнителите на песента бяха избрали да поставят бижута върху зъбите си и "заслепиха" публиката с усмивките си.
За разлика от манекенките, които нямат право на глас и изпълняват всички прищевки на дизайнерите, кинозвездите гледат на себе си като на жени, които дават тон на модата. Затова е неправилно да се очаква, че те ще имитират последните тенденции от ревютата. Тяхната цел е да създадат характерен образ, който да остави следа в съзнанието на публиката, а защо не и да предизвика желание за подражание.
Добър пример в това отношение е Даян Кийтън. През 1977 г. актрисата се яви на церемонията в типично мъжко облекло. Стилът беше характерен за героинята от "Ани Хол". За тази роля Даян Кийтън получи "Оскар". Изпълнението й така завладя света, че този стил на обличане стана популярен навсякъде.
Звездите очертават тенденции в модата и затова много дизайнери всъщност гледат внимателно телевизионното предаване, за да ги уловят и да ги пуснат в продажба. Често имитирана, но недостигната е елегантността и грацията на Грейс Кели в роклята от синя коприна с презрамки и вечерно горнище от дизайнерката на костюми Едит Хед. Кели е в този класически тоалет на церемонията на наградите Оскар през 1955 г.
Прическата на Шер през 1986 г., създадена от Боб Маки, бе върхът на индивидуалността й. Гуинет Полтроу бе кралицата на бала в розова рокля от Ралф Лоран през 1999 г. Полтроу бе почти толкова незабравима и през 2002 г. в рокля на Got.
Шарън Стоун прослави модна къща Гап, когато през 1996 г. съчета всекидневно поло с кадифено сако на Джорджо Армани и дълга пола. Две години по-късно Стоун комбинира бяла мъжка риза с бледолилава пола на Вера Уонг.
На церемонията през 1997 г. всички очи бяха вперени в Никол Кидман и роклята й с азиатски мотиви на Кристиан Диор. Мат Стоун и Трей Паркър, създателите на "Южен парк", разсмяха участниците на церемонията през 2000 г., като се появиха облечени като Гуинет Полтроу и Дженифър Лопес.
Елизабет Тейлър носеше собствения си 69-каратов крушовиден диамант на Картие, който по-късно бе наречен диаманта Тейлър-Бъртън, на церемонията на "Оскар"-ите през 1970 г. Тя специално бе поръчала на дизайнерката Едит Хед да ушие рокля с голямо деколте, за да се вижда огърлицата й.
През 1999 г. Селин Дион се появи облечена в бяло палто, създадено от Джон Галиано за Кристиан Диор и с мека шапка, нахлупена над очите. На церемонията през 1969 г. Барбра Стрейзънд показа, че иска да бъде силна жена в света на мъжете и се появи в прозрачен гащеризон на Arnold Scaasi.
През 2001 г. исландската певица Бьорк обра точките с бялата си рокля с пера тип лебед, гарнирана с клюмнала лебедова шия. Лизи Гардинър, която спечели "Оскар" за костюми през 1994 г. за "Приключенията на Присила, кралицата на пустинята", бе използвала десетки златни карти Америкън експрес - всичките с невалидни номера - и метални сглобки, за да измайстори роклята си.
Модният анализатор на сайта Oscar.com Том Джулиан оцени по достойнство тъмновиолетовата рокля с изрязано деколте и дълги ръкави на Мерил Стрийп
Модният анализатор на сайта Oscar.com Том Джулиан оцени по достойнство тъмновиолетовата рокля с изрязано деколте и дълги ръкави на Мерил Стрийп
През 2005 г. за най-елегантна сред звездите бе определена носителката на "Оскар" в категорията най-добра актриса Хилари Суонг. Тя се появи в един от най-интересните тоалети на вечерта - сапфирено синя рокля с бие по врата и дълги ръкави, която обгръщаше меко всичките й извивки. Дизайнерът й Ги Ларош все пак не беше я покрил изцяло - деколтето на гърба беше доста смело. Сред най-ексцентричните идеи бяха обувките на Холи Бери, инкрустирани с диаманти за 1 млн. долара.
На небосклона в Холивуд през 2006 г. изгря нова модна звезда - с избора си на тоалет за церемонията по раздаването на наградите "Оскар" 20-годишната Кийра Найтли показа зашеметяващо съчетание между младежка жизненост и блясък на филмова икона. Роклята с една презрамка, с която младата британка премина по червения килим, бе дело на дизайнерката Вера Уонг. Кийра Найтли бе събрала косата си в конска опашка, вместо в претенциозна прическа. Тоалетът на актрисата, номинирана за ролята й в "Гордост и предразсъдъци", бе допълнен от уникално колие от смарагди, рубини и диаманти на Булгари и от златни сандали на Джими Чу.
Чарлийз Терон премина по червения килим с рокля на Джон Галиано за Диор в горско зелено, декорирана с огромна панделка на рамото. В зелено бе и роклята, която Дженифър Лопес бе предпочела за церемонията. Интересен бе и изборът на Джан Цзъи - тоалет на Джорджо Армани с черен дантелен корсаж във формата на раковина и сребрист кринолин, инкрустиран с кристали Сваровски.
Модният анализатор на сайта Oscar.com Том Джулиан оцени по достойнство тъмновиолетовата рокля с изрязано деколте и дълги ръкави на Мерил Стрийп.

Холивуд раздаде "Оскар"-ите


В холивудския "Кодак тиътър" се проведе 79-ата церемония по връчването на филмовите награди "Оскар" на Американската академия за кинематографично изкуство и наука, предадоха осведомителните агенции. Преди това Форест Уитакър, Хелън Мирън, Леонардо ди Каприо, Пенелопе Крус, Кейт Уинслет, Мерил Стрийп, Джордж Клуни, Еди Мърфи и още десетки кинозвезди преминаха по червения килим. Актрисите се появиха с бляскави бижута и тоалети от прочути модни дизайнери.
Водещата Елън Де Дженъръс приветства близо 3 500-те гости на шоуто. В продължение на четири часа целият свят тръпнеше в очакване на всяка следваща номинация и награда.
Най-добър актьор стана Форест Уитакър за "Последният крал на Шотландия".
Британската актриса Хелън Мирън спечели наградата "Оскар" за най-добра женска роля, предаде АФП. Мирън получи признанието на американската киноакадемия за участието си във филма "Кралицата", в който играе ролята на кралица Елизабет II.
Американският режисьор ветеран Мартин Скорсезе спечели дългоочакваната награда "Оскар" за най-добър режисьор за екшън-драмата "От другата страна", предаде АФП. 64-годишният Скоресезе е един от най-влиятелните холивудски режисьори. "От другата страна" беше удостоен с "Оскар" за най-добър филм, като изпревари останалите номинирани в категорията - "Вавилон", "Писма от Иво Джима", "Кралицата" и "Полет 93". Филмът взе награда и за най-добре адаптиран сценарий.
Алън Аркин получи "Оскар" за най-добър актьор в поддържаща роля във филма "Мис Слънчице".
Дженифър Хъдсън в "Мечтателки"взе "Оскар" за най-добра актриса в поддържаща роля, съобщи сайтът Oscar.com."
Италианският композитор Енио Мориконе, известен с музиката си към редица филми, получи почетен "Оскар" за цялостно творчество на 79-ата церемония по връчването на най-престижните награди в света на киното, предадоха световните информационни агенции, позовавайки се на Академията за кинематографично изкуство и наука.
Енио Мориконе, известен с музиката си към редица филми, получи почетен "Оскар" за цялостно творчество
Енио Мориконе е роден на 10 ноември 1928 г. в Рим. За 45 години 78-годишният композитор е написал музиката към повече от 500 филма, но никога не е печелил "Оскар". Енио Мориконе пет пъти е бил номиниран за най-престижното отличие в света на киното - за "Райски дни" /1978/, "Мисията" /1986/, "Недосегаемите" /1987/, "Бъгси" /1991/ и "Малена" /2000/, припомнят агенциите.
Сред най-известните филмови композиции на Мориконе са тези към уестърните на добрия му приятел Серджо Леоне "Добрият, лошият и злият" и "За шепа долари", както и към "Имало едно време в Америка" и "Ново кино "Парадизо"". Негова е и музиката към прочутия телевизионен сериал "Октопод". Миналата година почетният "Оскар" бе присъден на режисьора Робърт Олтман, който почина през ноември, припомнят агенциите.
"Неудобна истина" на бившия вицепрезидент на САЩ Ал Гор спечели "Оскар" за пълнометражен документален филм, съобщи Ройтерс. Наградата се присъжда на продуцентите Лорънс Бендър и Лори Дейвид, както и на режисьора Дейвис Гугенхайм.
Лабиринтът на Пан" на мексиканския режисьор Гилермо дел Торо бе удостоен с награда за най-добра сценография и най-добър грим. "Оскар" за монтаж на звукови ефекти взе "Писма от Иво Джима", "West Bank Story" грабна отличието за късометражен филм. Наградата за късометражен анимационен филм отиде при "The Danish Poet".
Черната комедия "Мис Слънчице" получи "Оскар" за оригиналния сценарий на Майкъл Арнд, съобщи сайтът oscar.com. Лентата е носител на отличията на американските гилдии на продуцентите, на филмовите актьори и на сценаристите. Той е отличен също с наградите "Сезар" за най-добър чуждестранен филм, както и с "Независим дух" за най-добър филм. Нискобюджетната комедия, рижисирана от Джонатън Дейтън и Валери Фарис, проби на кинофестивала "Сънданс".
Лентата "Мис Слънчице" ни запознава с противоречивото семейство Хувър: дядото смърка кокаин, бащата Ричард е мениджър, който проповядва личната мотивация, чичото Франк се възстановява след неуспешен опит за самоубийство, предизвикан от раздялата с приятеля му, синът Дуейн е последовател на Ницше, който е дал обет за мълчание, а малката Олив е дебеличко момиченце с очила, което мечтае да бъде красиво.
Майката Шерил просто не успява да излезе на глава с всички тези чешити. Когато късметът сполита Олив и тя е поканена да участва в конкурса "Мис Слънчице" в Калифорния, където конкуренцията е сериозна, всички се натоварват на ръждясалия бус фолксваген, за да я придружат за нейния дебют, след три щури дни пълни със забавни изненади.
Лентата "Животът на другите", Германия, спечели "Оскар" за най-добър чуждоезичен филм.
Останалите "Осакр"-и бяха разпределени както следва: за операторско майсторство -"Лабиринтът на Пан"; за монтаж - "От другата страна"; за песен към филм - "I Need to Wake Up" от "Неудобна истина"; за оригинална музика - "Вавилон"; за пълнометражен анимационен филм - "Веселите крачета"; за късометражен документален филм - "The Blood of Yingzhou District"; за късометражен анимационен филм - "Датският поет"; за късометражен игрален филм - "West Bank Story"; за визуални ефекти - "Карибски пирати: Сандъкът на мъртвеца", за монтаж на звукови ефекти - "Писма от Иво Джима"; за звуков мишунг - "Мечтателки"; за грим - "Лабиринтът на Пан"; за костюми - "Мария Антоанета".

Дейвид Бекъм ще става актьор

Футболната звезда Дейвид Бекъм ще става актьор, пише испанският в. "20 минути". Играчът на Реал Мадрид е приел да влезе в ролята на британски войник във филм за Първата световна война, носещ заглавието "Примирието".
Филмът разказва за едно кратко не официално примирие между немците и британците по Коледата на 1914 г. По време на затишието, започнало на Бъдни вечер, войниците прибрали оръжието и решили да преборят сили на зеления терен във футболна среща и на масата - в покер и надпиване.
31-годишният Бекъм ще участва като един от английските войници в футболната среща срещу немците. Въпреки че, от следващия сезон ще се мести в американския "Галакси" в Лос Анджелес, той въобще не е умувал дали да преме ролята и вече е подписал договор за участие.
До сега англичанинът е снимал доста реклами, между които е влизал дори в ролята на гладиатор за една безалкохолна напитка, така че няма да му е трудно да влезе в ролята сега, пише испанската преса.
Филмът, режисиран от украинеца Вадим Перелман, познат от филма House of Sand and Fog (2003), и излизането му на екран е планирано за Коледа тази година.

25 февруари 2007 г.

Мадона забрани момчетата за дъщеря си

Мадона забрани на 10-годишната си дъщеря Лурдес да ходи на срещи, докато не стане на 18.
Забраната е поредния пример за строгостта, която проявява като родител бившето „Материално момиче“.
48-годишната певица, която е омъжена за режисьора Гай Ричи, е изключително строг родител. Тя въвела куп забрани за Лурдес и на 6-годишния й брат Роко, сред които никакво гледане на телевизия, както хапване на всякаква нездравословна храна – забраната за вафли, чипс и газирани напитки е тотална.
Мадона обаче е най-строга към дъщеря си Лурдес, чийто баща е бившия й треньор , кубинецът Карлос Леон.
Малката хубавица, която е пълно копие на майка си, с изключение на латинското излъчване, наследено от баща й, има куп забрани, които трябва да спазва.
Ако Лурдес остави някоя своя дреха на пода, одеждата веднага отива на боклука. Така Мадона е решила да възпитава в ред дъщеря си. Певицата явно не жали средства, тъй като облича дъщеря си с маркови тоалети за хиляди долари, които има вероятност да идат в кофата.
Забраната за момчета за Лурдес е поредното тежко правило, което наследницата на звездата ще трябва да спазва. Тя обаче ще разчита на втория си баща, татко Гай, който обича да „глези“ децата, както се жалва тираничната мама Мадона.
Малкият Дейвид, когото Мадона осинови миналата година от Малави, сигурно ще трябва да спазва строгите правила в дома на г-жа Ричи.

Евровизия изненада приятно - Елица Тодорова и Стоян Янкулов победиха

Елица Тодорова и Стоян Янкулов спечелиха с размазваща преднина във финала на конкурса за българска песен на Евровизия.
За тяхната песен „Вода“ гласуваха 31 376 души, докато за останалите участници гласовете бяха в пъти по-малко.
Народната певица и перкусионистът бяха фаворити на публиката още при полуфинала и победата им опроверга слуховете, че конкурсът е нагласен и победители ще са дует Каризма.
Странни прояви, разбира се, не липсваха. Във видеовизитката си Коцето Калки пристигна пред БНТ в открит джип, облечен в скафандър и заобиколен от „туземци“, които го посрещнаха като Пратеник на Боговете.
В унисон с идването на „Спасителя“, за фон на шеметната поява беше избрана песен от мюзикъла на Ендрю Лойд Уебър „Исус Христос – Супер звезда“.
Момчетата от Групата пристигнаха пред Националната телевизия на кънки, велосипеди и скейтборд, а Каризма, които не успяха да се включат в масовото записване на клипове, разказаха романтична приказка за създаването на българската държава.
Маргарита Хранова леко контрастираше с общото звучене на парчетата и нейната песен „Моя любов“ щеше да е супер хит, ако беше изпълнена на някое от изданията на „Златния Орфей“ преди двадесетина години.
В крайна сметка тазгодишната Евровизия – България приключи по най-добрия възможен начин – победител е най-харесваната от зрителите песен и гафовете бяха сведени до минимум.
Дали песента на Елица и Стоян ще се хареса и на зрителите в Европа, ще разберем след няколко месеца на конкурса в Хелзинки.

Шарън Стоун обра златните малинки с “Първичен инстинкт 2”

Шарън Стоун и нейният провален филм продължение "Първичен инстинкт 2" грабна 27-те годишни награди "Златна малина", или "Малинките", след като победи в четири категории за най-лош филм, най-лоша актриса, най-лош сценарий и най-лошо продължение на филм.
Джон Уилсън, председател на фондацията, която осмива Холивуд в навечерието на "Оскарите", заяви, че тази година журито на "Малинките" е изразило ненавистта си към завръщането на "Първичен инстинкт 2", продължение на еротичния трилър от 1992 г., който направи Стоун звезда.
Създаването на филма бе отложено с няколко години, поради различни проблеми и съдебни дела.
От една страна, Стоун осъди продуцентите за 100 милиона долара, твърдейки, че не е успяла да получи други роли заради тях.
Но най-накрая филмът беше създаден и предизвика огромна критика. "Малкият мъж" на братята Уейнс отнесе три "Малинки", включително за най-лош римейк.
Братята Шон и Марлон Уейнс получиха наградата за най-лоша екранна двойка и поделиха наградата за най-лош актьор. Тяхната комедия за мъничък крадец, дегизиран като бебе, се смята, че се базира на анимационните филми за Бъгс Бъни. М. Найт Шаямалан получи две "Малинки" за лентата "Lady in the Water" за най-лош режисьор и най-лоша поддържаща роля за собственото си участие във филма.
"Малинката" за най-лоша поддържаща актриса отиде в ръцете на бившата "спасителка", красавицата Кармен Електра, след оспорвана борба с бившата Плейбой звезда Джени Маккарти. Електра спечели за два филма - "Страшен филм 4" и "Date Movie". "Малинките" се връчват от 1980 г. насам от Джон Уилсън.
Те се определят с гласовете на 757-те члена на фондация "Златна малина". Победителите получават позлатена малина с големината на топка за голф, която струва 4,97 долара.

Бритни Спиърс остава лице на "Елизабет Арден"

Въпреки проблемите, в които напоселдък се е забъркала поп-принцесата Бритни Спиърс и главоломното сгромолясване на имиджа й, парфюмерийният магнат Елизабет Арден ще продължи да я ползва за рекламно лице.
Това заяви самата Елизабет Арден пред американската преса. Певицата има козментична линия с нейното име, част от корпорацията Арден. Случаят на Бритни, с всеки изминал ден напомня все повече на този с модела Кейт Мос преди време.
На многото въпроси дали нейните проблеми с алкохола и дрогата, с неспирните нощни партита, постоянните влизания и излизания от клиники, обръсването на главата й, не ще навредат на кариерата й, отговорът е не! Оказва се, че става точно обратното - само й носи все повече известност.
Бритни стана лице на марката "Арден" през есента на 2004, когата стартира нейната козметична линия. Тогава тя участва изцяло в развитието на продуктите, носещи нейното име, за да се постигне пълен синхрон между личността й и уханието на парфюма й.
"Обожавам парфюмите и козметиката и съм много щастлива да направя своя линия заедно с Елизабет Арден", обясни тогава певицата. Сега собственичката на козметичната компания й връща жеста - Бритни ще остане част от "Елизабет Арден", защото ние продължаваме да вярваме в потенциала й, заяви самата Елизабет Арден пред медиите.

Долче и Габана взривиха каноните и в Италия

Италианските дизайнери Долче и Габана шокираха и Италия със скандални снимки с тяхно участие, съобщи в. "Кориере дела сера". Те се подчиниха на строгите испански морални канони и изтеглиха скандалната си реклама от Испания, която според испанското общество подстрекаваше към сексуално насилие.
В Милано дизайнерите откриха фотоизложбата "Тайната церемония", на която са представени доста по-скандални кадри, отколкото беше рекламата, възмутила испанците. На един от фотосите Стефано Габана, седнал на огромно легло, разкопчава ципа на панталона на неизвестен мъж, застанал неподвижно пред него, докато в ъгъл на същата стая две красавици са се отдали на нежни ласки и едната от тях опипва задните части на другата.
На друг фотос се вижда как елегантен дамски крак е стъпил върху победения Доменико Долче. Трети кадър показва Габана, излегнал се небрежно на спалня, само по слипове и с дамски сандали с висок ток.
Най-скандална е фотографираната креватна сцена, в която Доменико Долче наблюдава безучастен сексуалната игра на млад мъж с две красавици. Фотосите са дело на фотографа Стивън Клайн.

Принц Чарлз илюстрира етикет на вино

Принц Чарлз, пое по стъпките на Пикасо, Шагал и Уорхол, като прие да нарисува етикета на новата реколта на прочутото вино "Шато Мутон Ротшилд", съобщи баронеса Ротшилд в Ню Йорк.
Етикетът ще представлява репродукция на този за реколта 2004 - борове на фона на лазурно небе. Акварелът ще се показва до 10 март в аукционната къща "Сотби'"с в рамките на изложение на оригинални произведения, които от 1945г. украсяват етикетите на бутилките на прочутото бордо и които всяка година са различни.
"Принцът любезно прие да сложи подписа си на бутилките вино, предназначени за продажба" - жест, който бе немислим допреди няколко години, подчерта баронесата. Според нея идеята им е дошла една вечер в операта, а после - година по-късно е добила реални очертания по време на среща с принц и неговата бъдеща съпруга Камила.
Това е станало когато баронеса Ротшилд, придружавайки Бернадет Ширак във Великобритания, е гостувала на принц Чарлз. "Камила бе още по-запозната от него. Баща й се занимаваше с търговия на вино", отбеляза тя.
Така Уелският принц се присъедини към дългата поредица художници, които рисуват всяка година етикетите винаги срещу 10 каси "Шато Мутон Ротшилд". Сред тях са Брак, Дали, Сезар, Миро, Уорхол, Сулаж, Пикасо и Шагал.

Хю Грант няма да присъства на сватбата на бившата си приятелка

Британският актьор Хю Грант обори слуховете, че ще бъде сред гостите на сватбата на бившата си приятелка Лиз Хърли следващия месец, съобщи Контактмюзик.
Слуховете гласяха, че поканата към звездата от филма "Нотинг хил" да присъства на сватбата на Лиз Хърли и годеника й Арун Наяр била "забравена" заради връзката на Грант с Джемайма Хан, към която Лиз изпитвала неприязън.
Джемайма Хан и Хю Грант се разделиха миналата седмица след 3-годишна връзка. Според говорителка на Грант раздялата обаче не означава, че актьорът ще бъде гост на сватбата.
Хю няма да отиде на сватбата на Елизабет, заяви говорителката. Той не е поканен и в това няма нищо странно, допълни тя.
Сватбата на Хърли и Наяр ще се състои през март в Глостършир, Англия, и ще бъде последвана от традиционна сватбена церемония в Индия. Връзката на Грант с Хърли продължи 13 години, преди двамата да се разделят през 2001 г.

В САЩ номинираха претендентите за най-лош филм

в Холивуд ще бъдат обявени носителите на наградата "Златната малина", с която се отбелязват най-слабите филми за годината.
В настоящата надпревара лидер по брой на номинациите е "Първичен инстинкт-2", включително за най-слаб филм и най-слаба актриса. Основателят на "Златната малина" Джон Уилсън го нарече "развратна детективска история за убийство, която се изроди в комедия".
Сред актрисите, които се състезават за наградата, са и Джесика Симпсън, Хилари Дъф и Линдзи Лоън. "Златната малина" се присъжда от 1981 г. и за цялата си история само няколко нейни носители са се съгласили да я получат лично на церемонията. Мнозина от лауреатите са признати майстори в бранша.
През 1996 г. "Златната малина" бе присъдена на Пол Верховен за филма "Showgirls". През 2004 г. Бен Афлек, който получи наградата за най-слаб актьор, разби статуетката в пряко предаване на шоуто на Лари Кинг.
През 2004 г. Бен Афлек, който получи наградата за най-слаб актьор, разби статуетката в пряко предаване на шоуто на Лари Кинг
Счупената награда бе продадена на търг в интернет за сума, която може да покрие наема за залата, в която се връчва "Златната малина", за години напред. През 2005 г. Холи Бери смая Холивуд, като се яви да получи наградата за най-слаба женска роля с "Оскар" в ръцете.
Тя го спечели през 2002 г. за ролята си във филма "Балът на чудовищата".
В историята ще останат куриозните случаи, когато един актьор е бил номиниран и за "Оскар", и за "Златна малина". Джеймс Коко получи номинациите през 1982 г. за ролята си в "Когато се смея", а Ейми Ървинг - през 1984 г. за ролята си в "Йентъл".
Двамата не получиха нито една от наградите. Много известни актьори са лауреати и на "Оскар", и на "Златна малина". Ще посочим само Фей Дънауей, Чарлтън Хестън, Марлон Брандо, Лорънс Оливие и Лайза Минели.

Разлепиха филмови афиши на нашенец из цял Рим

Ликът на българския актьор Христо Живков ви гледа от филмови афиши, които са разлепени из цял Рим, установи „ПронтоСофия".
Младият български актьор изпълнява главната роля в италианския филм „В памет за мен" (In memoria di me) на режисьора Саверио Костанцо. Той ще излезе по кината на 9 март. Филмът беше представен неотдавна на Берлинския филмов фестивал.
След успеха с предишния си филм „Private" Костанцо разказва сега историята на младия Андреа, който е готов да се посвети на йезуитството. По мнението на киноекспертите Христо Живков пресъздава прекрасно вътрешната драма на човека, който трябва да направи радикален завой в живота си.
„Това не е религиозен филм. Въпросите, които си задават героите във филма, са същите, които си задавам непрекъснато и аз. Няма значение дали става въпрос за семейство, за брак или за който и да е друг екзистенциален избор. Това, което искахме да покажем, е една универсална вътрешна борба", казва Костанцо. Филмът се вдъхновява от книгата „Перфектният йезуит" на Фурио Моничели.
„Стремежът ни беше да илюстрираме страданията на едно емоционално състояние, което е постоянно на ръба на бездната. За ролята на главния герой потърсих именно източноевропейски актьор, защото смятам, че тези актьори носят страданието в ДНК-то си и успяват да го предадат дори само с един поглед", допълва Костанцо.
Според самия Христо Живков пък, „това е филм, в който няма леви или десни, нито пък католици или източноправославни. Страховете, за които говори, са еднакви за всички. Ако някой не се трогне от тази история, то е само защото го е страх да се идентифицира или изправи с лице срещу нея".

Носителите на "Оскар" ще записват речите си преди церемонията

На тазгодишните носители на наградата "Оскар", които ще станат известни днес , ще им бъде дадена възможност да запишат неограничени по време благодарствени речи, но зад сцената, съобщи Асошиейтед прес.
Обикновено на самата церемония носителите на "Оскар" получават правото да държат 45-секундна реч. От тази година, след като им бъде връчена златната статуетка, те ще могат да запишат каквито искат прочувствени слова, които след това ще бъдат качени в интернет.
Според авторите на проекта "Thank-You Cam" ("Благодарствена камера"), нововъведението ще помогне да се избегне скучното изброяване на лица и организации, на които е благодарен лауреатът, и да се остави време за по-важното.
Видеозаписите на носителите на "Оскар" ще могат да се видят на сайта Oscar.com само няколко минути, след като са били записани.
Те ще останат там в продължение на година, до следващата церемония в "Кодак тиътър".

Бритни Спиърс напада папарак с чадър

Американската поп-звезда Бритни Спиърс, която напоследък е чест обект на вниманието на медиите, нападна папарак. Кадрите от нападението вече са качени в сайта YouTube.
На тях се вижда как гологлавата Бритни и нейна приятелка спират на бензиностанция с колата си. Тогава от някъде изскачат папараци, които започват да снимат скандалната звезда.
Тя обаче не издържа, излиза от колата и удря един от папараците с чадър по гърба. Ударът е придружен и с няколко цветисти реплики от страна на Бритни. След това тя се качва в колата и напуска мястото на инцидента.

Кратки новини

Наоми Кембъл напусна модната агенция, с която се прочу
Топманекенката на 90-те Наоми Кембъл напуснала агенцията "Премиър модълс", която я направи известна, пише в. "Сън".
Сега черната перла е подписала договор с американския гигант Ай Ем Джи. "Бяхме поразени. Нашата модна агенция помогна на Наоми Кембъл да намери пътя към славата и парите, и освен това я подкрепяхме в най-трудните й моменти", потресени са от "Премиър модълс".
Близък приятел на 36-годишната манекенка обяснява, че тя е предпочела Ай Ем Джи заради по-голямата популярност на модния гигант в световен мащаб.

***

Нюйоркчани сритаха Буш
Съоръжен с ръкавици и наколенки лъже-Буш пълзя на 4 крака в продължение на 72 часа по улиците на "Голямата ябълка" и подлагаше своя "диференциал" за свободно ритане от желаещите.
"Наистина беше удоволствие да изритам Буш. Но той заслужава много повече от това", заяви жителят на Куинс Казмир Шарп. След "спектакъла" комикът подчерта, че той имал терапевтичен ефект върху нюйоркчани и че намеренията му са били чисто артистични, а не рекламни.
"Повечето неща, които правя, са пълни тъпотии, но все пак имат и политически нюанс", добави Марк Макгоуън.

***

Джордж Буш е майстор на ужасите
Мексиканският режисьор Гилермо дел Торо, заснел филма "Лабиринтът на Пан", номиниран за "Оскар", е нарекъл президента на САЩ Джордж Буш майстор на жанра "хорор", съобщи АФП.
Така Дел Торо е коментирал съобщението, че лентата му е била показана в Белия дом. "След като спечелих похвалата на Стивън Кинг, ми стана интересно да разбера какво ще каже истинският майстор на ужасите. Или майсторът на научната фантастика, ако си спомним разузнавателните данни за Ирак" - казал режисьорът. "Лабиринтът на Пан" ще се състезава в категорията най-добър чуждестранен филм.

***

Анджелина Джоли е най-секси за всички времена
Актрисата Анджелина Джоли беше посочена за най-секси личност за всички времена от социологическо проучване, а нейният партньор Брад Пит е на трето място.
На второ място е покойният певец Елвис Пресли. Легендата Мерилин Монро и певицата Бионсе Ноулс допълват първата петицата. Резултатите от социологическото проучване, проведено по Интернет, бяха оповестени в предаването "Най-великите секс символи" по канал 14.
Лара Крофт, героиня от видеоигра и изиграна от Джоли на големия екран, е на шесто място и е единствената измислена личност в десетката. Джордж Клуни е седми, следван от Кайли Миноуг.
Проучването поставя звездата от "Карибски пирати" Джони Деп на девето място, а Скарлет Йохансон затваря кръга на десетте най-секси личности.

***

Джоли и Пит пак осиновяват дете
Здездната двойка Анджелина Джоли и Брад Пит възнамерява отново да си осиновят дете, пише в. "Сън". Момченцето е от детски дом на южно виетнамския град Хошимин.
Двамата актьори вече са подали необходимите документи. Решението за осиновяването е било взето, след като Анджелина Джоли и Брад Пит са посетили детския дом "Тамбин" през ноември миналата година. Името на момченцето, което толкова е впечатлило звездите, както и възрастта му, не се съобщават.
Малкото виетнамче ще е четвъртото дете в дома на звездната двойке. Домът им вече си пълни от детски кикот и пакости от 5-годишното камбоджанче Мадокс, осиновено от Анджелина преди 4 години, 2-годишната етиопка Захара, взета от Джоли и Пит малко след като се събраха да живеят заедно и родната си дъщеричка Шайло Нувел.

***

Реалити шоуто на Стивън Спилбърг тръгва през май
Реалити шоуто на Стивън Спилбърг и Марк Бърнет ще започне през май. То ще предложи на победителите договори за филми за 1 млн. долара.
Шоуто "On the Lot" ще започне с прослушване на 16 май по телевизия Фокс. Първите филми, продуцирани от 16 финалисти, ще бъдат излъчени на 28 май. Тогава ще отпаднат четирима от състезателите.
От 4 юни са предвидени седмични "филмови премиери" всеки понеделник, а резултатите ще бъдат излъчвани в четвъртък.
Победителят ще получи договор със студио "ДриймУъркс" - студиото, чийто създател е Спилбърг. Миналата година то беше продадено на "Парамаунт пикчърс".

***

Пускат "Сексът и градът" на игрална версия
Режисьорът и изпълнителен продуцент Майкъл Патрик Кинг работи над сценария за игралната версия на "Сексът и градът" и се очаква снимките за лентата да започнат през есента в Ню Йорк.
Слуховете, че се подготвя филм, плъзнаха още през 2004 г. след края на хитовия телевизионен сериал, припомня изданието. Актьорът Марио Кантоне, който в "Сексът и градът" изпълнява ролята на сватбения агент на Шарлът, обаче твърди, че Майкъл Патрик Кинг работи над сценария и че ако всичко върви по план, снимките за филма могат да започнат наесен. "Сериалът "Сексът и градът" има своята вярна публика и тя с нетърпение очаква игралната му версия.
По улиците често ме спират жени и ме питат кога ще е готова лентата. Сигурен съм, че филмът "Сексът и градът" ще пожъне голям успех, споделя Марио Кантоне.

***

Дженифър Лопес участва в новия сезон на American Idol
Актрисата и певица Дженифър Лопес е последната звезда, която ще се появи в нашумялото риалити шоу Америкън Айдъл.
Певицата последва стъпките на Принс и Мери Джей Блайдж и ще се покаже пред камерата по време на шестия сезон на шоуто на 11 април. Според списание "Стар", съпругът й Марк Антъни също може да я придружи.
Според запознати източници Дженифър и Марк сами са пожелали да се включат в предаването, а не са потърсени от продуцентите му.

***

Genesis ще свирят безплатно на "Чирко Масимо"
Английската група "Genesis" ще свири на безплатен концерт в "Чирко Масимо" в Рим.
Първоначално, концертът трябваше да се състои на "Виа дей Фори Империали", минаваща покрай Колизеума. Тя обаче е твърде тясна за сценографията на концерта. Затова и решението групата е да свири на огромното пространство на "Чирко Масимо", предаде Пронтософия.
Шоуто ще бъде на 14 юли и се организира съвместно с кметството на Рим. Благодарение на инициативи като тази, през изминалите години хиляди римляни видяха и слушаха на живо на "Виа дей Фори Империали" звезди като Пол Макартни, Елтън Джон, Били Джоуел и Браян Адамс.
Концертът на "Чирко Масимо" ще изобилства на светлинни и звукови ефекти, които ще паснат идеално на замислените подвижни структури и гигантски кули, които ще бъдат издигнати върху тревното пространство. Фил Колинс, Тони Банкс и Майк Радърфорд ще долетят до Рим, където обаче няма да дойде Пийтър Гейбриъл. Концертът е в рамките на европейското турне на групата "Turn It On Again Tour".

***

Майкъл Джексън иска да приеме исляма
Кралят на попа Майкъл Джексън може скоро да приеме исляма. Това твърди брат му Джърмейн.
Звездата вече се увличал в четенето на ислямски книги и се интересувал от тази вяра. Самият Джърмейн също прие мюсюлманската религия през 1989г. и сега смята, че е твърде вероятно по-малкият му брат Майкъл също да го последва.
"Когато се върнах от Мека му донесох много книги и той ме разпитваше много неща за религията ми. Казах му, че тя е миролюбива и красива", споделя още братът пред британския вестник "Мюсюлмански новини". "
Той изчете всичко и каза, че се гордее с мен, защото съм намерил нещото, което да ми дава вътрешна сила и мир", допълни още Джърмейн.

23 февруари 2007 г.

Бритни Спиърс се подстригала заради въшки


Британският в. "Дейли мейл" твърди, че певицата Бритни Спиърс е обръснала нула номер косата си заради въшки. Бритни дори се била оплакала от гадинките на приятели и казала, че те я карат да излиза извън кожата си.
Междувременно бе съобщено, че Бритни Спиърс е постъпила в рехабилитационния наркологичен център Promises в Малибу.
Миналата седмица тя прекара един ден в рехабилитационен център на Карибите.
Бритни Спиърс си обръсна главата на 16 февруари във фризьорски салон в Лос Анджелис, а след това се появи с новия си имидж в салон за татуировки, където й татуираха две двойки устни - едната на врата, а другата на китката на ръката.
Досега не се споменаваше нищо за причината, довела до екстравагантната постъпка на звездата.

Бритни Спиърс влезе в клиника за детоксикация

Бритни Спиърс беше приета в клиника да детоксикация в Лос Анджелис, три дни след като тя се подстрига гола глава, съобщиха TMZ.com и списание "Пийпъл".
25-годишната Спиърс е регистрирана в неназована клиника в Лос Анджелис по настояване на нейната майка и други членове на семейството й, пише TMZ.com.
Списанието потвърди, че Спиърс доброволно е постъпила там, цитирайки нейния мениджър Лари Рудолф. "Ние искаме медиите да уважават нейното лично мнение", каза Рудолф.
Преди седмица американската певица бе изписана от друга клиника за рехабилитации в Антигуа, но не издържа там повече от 24 часа. Сегашното постъпване в болнично заведение е след като Бритни отиде и си бръсна главата нула номер, направи си две нови татуировки и се остави на бурен нощен живот в продължение на седмица.
За да отиде до клиниката, певицата нахлупи руса перука на главата си.

Кратки новини

Опандизиха Бъста Раймс за шофиране без книжка
Известният американски рапър Бъста Раймс е обвинен, че е карал автомобил без шофьорска книжка, след като полицията го е спряла за преминаването на червен светофар.
Рапърът, чието истинско име е Тревър Смит, бе арестуван в Манхатън и се очаква в най-скоро време да застане пред съда. Той е заплашен от 15 дни арест за шофиране без книжка.
Освен това срещу 34-годишния Смит по-рано са били предявявани обвинения за нападения над бившия му шофьор и почитател, който уж бил плюл по колата на звездата.

***

Pink Floyd няма да се събират
Информацията, която се появи в някои шведски и норвежки медии през последните дни, че Pink Floyd смятат да се съберат за турне през 2008 г., не е вярна.
"Новината" беше разпространена много бързо от уебсайтове и радиа в Канада, Бразилия и други държави, съобщава официалният фенски сайт на легендарната банда BrainDamage .
От мениджмънта на Pink Floyd обаче предупредиха, че в слуховете няма нищо вярно и призоваха всички, които отдавна мечтаят за това събиране на Роджър Уотърс, Ник Мейсън, Дейвид Гилмор и Рик Райт, да не очакват да ги видят на сцена заедно догодина, защото това няма да се случи.

***

Скарлет Йохансон се отдаде на благотворителност в Индия
Холивудската актриса Скарлет Йохансон е в Индия, където смята да посети бедни квартали и училища, съобщаха от международната агенция за хуманитарна помощ Оксфам.
Актрисата пристигна в страната в понеделник и се срещна с деца от тези квартали и училища в Делхи.
"Горди сме, че Скарлет подкрепя работата ни и помага да се сложи край на бедността в света", заяви говорителката на Оксфам.
"Подкрепата на известни личности помага да се обърне по-голямо внимание на проблема от страна на лидери и правителства в целия свят", допълниха от организацията.
Според нея над една трета от индийците живеят с по-малко от един долар на ден, а повечето от половината от момичетата и четвърт от момчетата не са завършили начално образование.

***

Клаудия Шифър защити кльощавите манекенки
Топмоделът Клаудия Шифър застана в защита на кльощавите манекенки, пише испанският в. "20 пинути".
Тя заяви, че много момичета могат да почустват дескриминация, без да са анорексички. Да се слагат всички слаби под общ знаменател "размер нула" на дефилетата било неуместно, заяви още немският модел.
Всепризната като един от най-големите модели на 90-те години, Клаудия се обяви публично против изхвърлянето на манекенки от модните дефилета заради прекомерна слабост. Повод за недоволството й станаха няколко ревюта във Франция и Испания, на които манекени с телесен индекс под 18 /което е височината минус 120/ не бяха допуснати да участват.
"Манекените винаги са били слаби, това не е модел за подражание от околните, а професия. Изискванията сега могат да отнемат работата на много професионалисти, само защото се смята, че са прекалено слаби и анорексички. В модата слабостта не е еднакво на анорексия", аргументира се Шифър.

***

Слаш ще пише автобиография
Бившият китарист на Guns N`Roses и настоящ на Velvet Revolver, Слаш, ще пише автобиография.
Според списание "Ню Йорк Бизнес", Слаш е сключил договор с издателска къща Харпър Колинс. Той смята да работи заедно с Антъни Боза, който помагаше на барабаниста на Motley Crue Томи Лий да напише мемоарите си "Томиленд". Очаква се ръкописът на творбата на Слаш да бъде готов през есента.

***

Джон Бон Джоуви лансира ухание с привкус на рок енд рол
Рокаджията Джон Бон Джоуви е поредната звезда от шоубизнеса, решила да се впусне в козметичния бизнес и да лансира собствено ухание, съобщи Контактмюзик.
Преди Бон Джоуви на това поприще се изявиха Кейт Мос, Дейвид и Виктория Бекъм, Парис Хилтън и редица други знаменитости. Рокаджията ще участва в създаването на свой афтършейв, който ще бъде лансиран от козметичната компания "Коти". Очаква се продуктът да се появи на пазара по-късно през тази година.

***

Никълъс Кейдж заляга над немския език
Холивудската звезда Никълъс Кейдж се е заел да учи немски език, пише германският вестник "Експрес".
Миналата година 43-годишният актьор си купи къща в Бавария и сега целта му е да усвои езика, за да може да общува със съседите си, когато се пресели в Баварските Алпи, пък и защото това е езикът на баба му.
Героят от "Да напуснеш Лас Вегас" твърди, че с това ще реализира една своя голяма мечта.
Колкото до интензивността на курса по немски в института "Берлиц", Никълъс очевидно не бърза, защото е заявил, че се надява да проговори на бабиния си език след около една година.

***

Кармен Електра се разведе с Дейв Наваро
Актрисата Кармен Електра - една от звездите в сериала "Спасители на плажа", се разведе с рокмузиканта Дейв Наваро след 3-годишен брак, сочат съдебни документи, цитирани от Франс прес и Контактмюзик.
34-годишната Кармен Електра, чието истинско име е Тара Патрик, се омъжи за 39-годишния Дейв Наваро, бившия китарист на групата "Ред хот чили пепърс", през ноември 2003 г. Двамата нямат деца.
През юли 2006 г. те обявиха, че се разделят, но остават приятели. Актрисата поиска развод през август същата година, изтъквайки непреодолими различия. Според сп. "Пийпъл" Кармен и Дейв са финализирали развода си и са поделили вещите си в съответствие с предбрачния си договор.
Това е втори брак за Кармен Електра. През 1998 г. тя се омъжи за звездата от НБА, баскетболиста Денис Родман в Лас Вегас, но пет месеца по-късно се разведе с него.

***

"Но даут" се събират
Гуен Стефани потвърди, че през 2008 г. "Но даут" ще се съберат, за да запишат нов албум, съобщи Контактмюзик.
Създателите на хита "Don't Speak" са в творческа криза, откакто солистката им Гуен Стефани се изявява самостоятелно. Певицата обаче твърди, че с нетърпение очаква завръщането към музикалните си корени и дори вече планира общите им хитове.
В началото на февруари Том Дюмонт от "Но даут" разкри, че работи върху нови песни заедно с китариста Тони Кенъл и барабаниста Ейдриън Йънг.

***

Кейт Бланшет е "на тръни" преди Оскарите
Холивудската звезда Кейт Бланшет призна пред сп. "Woman", че се чувства под огромен натиск с приближаващото раздаване на Оскарите, тъй като е номинирана в една от категориите.
37-годишната актриса споделя, че е изпитала огромно облекчение, когато през 2005 г. бе отличена с Оскар за ролята си във филма "Авиаторът". Тя е наясно, че нищо не зависи от нея дали ще бъде отличена отново за най-добра женска роля във филма "Записки за един скандал" и може би точно затова е в много по-голямо напрежение, отколкото по време на снимките.
Тя дори би предпочела да не получи втори Оскар, но това да стане веднага, а не да чака до церемонията. "Защото иначе ще се побъркам", оплаква се Кейт.

***

Челентано си е подготвил тежко погребение
Световно известният италиански поп-певец Адриано Челентано и съпругата му Клаудия Мори вече са си купили последното жилище в земния им път - семейна гробница в гробищата на градчето Коле Брианца.
В нея вече чака надгробната плоча с имената им, като само липсват датите на тяхната кончина. От 10-ина години Адриано и Клаудия живеят в разкошна къща с огромен парк в селището Галбиате, в северната провинция Леко.
Както пишат днес италианските медии, 69-годишният Челентано и нежната му половинка са толкова влюбени в това място, че са решили да останат там и след смъртта си. За целта те са купили парцел в гробището на близкото градче Коле Брианца, от която се открива вълшебна гледка към околността. Там вече чакат готови гробницата и надгробните плочи.

***

Майкъл Джексън на съд за убийство
Перспектива за нови съдебни перипетии се очертава пред американския попидол Майкъл Джексън - семейството на жена, починала в Калифорния, го обвини за нейната смърт.
Събитията датират от 15 февруари 2005 г., когато се водеше процесът срещу певеца за сексуални престъпления срещу деца. Тогава Майкъл Джексън бе приет в калифорнийската болница "Санта Мария".
Заради настаняването му болната Мануела Гомес Руис е била преместена в друга стая. Още същия ден тя починала от инфаркт. В своя иск семейството на г-жа Руис обвинява както болницата, така и Майкъл Джексън, че са предизвикали смъртта й и освен това са причинили явни и трайни емоционални и умствени увреждания на семейството.

***

Пенелопе Крус пее на Сан Ремо 2007
Най-известната испанка в Холивуд Пенелопе Крус ще танцува и пее на италианския фестивал на песента Сан Ремо тази година. Това съобщава испанският в. "20 минути".
Точно след наградите Оскар, за които хубавата иберийка е номинирана в категория "Най-добра женска роля" с участието си в последния филм на Педро Алмодовар "Завръщане", насрочени за 25 февруари, Пенелопе ще отлети за Италия, където ще звеме участие в тамошното светско мероприятие на 2 март.
"Тя не само ще пее, но и ще танцува", убеди италианската преса водещият на фестивала Пипо Баудо. Спектакълът, който от години привлича милиони зрители-любители на италианската песен, и ги държи залепени за екраните в продължение на седмица, тази година ще се проведе от 27 февруари до 3 март.

***

Армани опроверга слуховете, че продава бизнеса си
Известният италиански дизайнер Джорджо Армани не възнамерява да продава своя бизнес, се казва в официално комюнике, разпространено от неговия пресцентър.
"Компанията на Джорджо Армани не се продава. Разпространеното от медиите бе неправилно разбрана шега, която Армани направи по време на обща пресконференция", се казва в изявлението. Окончателното "не" на продажбата на своята компания, което той произнесе в края на интервюто си, трябва да отстрани всички съмнения по този въпрос.
Представители на неговата компания са изразили учудване от неразбирането от страна на германския вестник "Ханделсблат". Именно бизнес изданието първо разпространи информацията за възможна продажба на компанията.

***

Кайли Миноуг ще направи известен шотландски диджей
Кайли Миноуг е започнала да работи с шотландския диджей Калвин Харис по новия си албум, съобщи Контактмюзик.
Поп дивата се заинтересувала от 23-годишния Харис, след като чула някои негови записи и ги харесала. Сега двамата работят над някои ппесни от следващия й албум.
Калвин Харис е малко познат извън сайта MySpacе. Той е на път да се откаже да прави самостоятелна музикална кариера, защото никоя звукозаписна компания още не му е предложила изгоден договор. Подписал е договор единствено със "Сони BMG мюзик ентъртейнмънт", която ще издаде дебютния му сингъл "Acceptable in the 80's" през март.

***

Даниел Болдуин отрича в съда да е крал коли
Актьорът Даниел Болдуин се яви в съда и пледира, че е невинен по обвинението за кражба на автомобил.
Болдуин, член на известната актьорска фамилия, която включва Алек, Стивън и Уилям, беше заплашен с арест, след като не се яви на съдебното заседание на 6 януари. Актьорът дойде с приятеля си Кен Смит, собственик на колата, в чиято кражба Болдуин беше обвинен.
Смит заяви, че е готов да свидетелства и че случката е недоразумение. Съдията определи предварително изслушване на 1 май. През юли Даниел беше приет за кратко в болница с травми в гърба и шията, след като разби спортната си кола в предградие на Лос Анджелис.
Миналата година той беше арестуван два пъти в мотели около Лос Анджелис, като полицията заяви, че при това са били открити наркотици и средства за употребата им.

Звездите завземат клиниките

В последно време звездите от шоубизнеса по-често могат да бъдат забелязани в рехабилитационните центрове "Прайъри" в Лондон и "Медоус" в Аризона, САЩ, отколкото в прочути нощни клубове, пише в. "Сън".
Сред редицата знаменитости, потърсили помощ в клиники за лечение на зависимости, са Роби Уилямс, Кейт Мос, Пийт Дохърти.
Най-новите попълнения са Каприс и Бритни Спиърс. Носителката на награда "Брит" Ейми Уайнхаус може и да е превърнала отказа си да постъпи в рехабилитационен център в хит, но за щастие малко звезди следват съветите й.
В. "Сън" припомня кои знаменитости напоследък са посещавали клиники за рехабилитация и предлага шеговито "експертно" мнение за подходящото им лечение: Роби Уилямс, чиито проблеми с пиенето не са тайна за никого, е посещавал клиниката "Медоус" за лечение на депресия.
Говори се, че 33-годишният певец е пристрастен към антидепресанта "Сероксат", приспивателните и кофеина. Препоръчително лечение: Роби Уилямс да бъде убеден, че критиците са преосмислили мнението си за последния му албум "Rudebox" и са го обявили не за "музикална катастрофа", а за "съвременен шедьовър на електронния поп".
Моделът Каприс също е търсила спасение от депресията, но не в "Медоус", а в "Прайъри". Експертите препоръчват 35-годишната мис Буре да бъде уведомена, че поръчките за "ексклузивната" линия бельо са рекордно високи. За да се повдигне духа на Каприс, може да бъде приет кодекс за обличане, който позволява на звездите да преминават по червения килим с прозрачни дрешки, които не оставят нищо на въображението на околните.
След еднодневен престой в клиника на Карибите във вторник вечерта Бритни Спиърс е постъпила в неназован център за рехабилитация. Не е ясно точно от какво страда попзвездата, но през последните месеци хората станаха свидетели на променливото й настроение в опит да привлече общественото внимание.
Симптомите на емоционалния й срив се изразяват в прекомерна употреба на алкохол и поява на публични места без бельо. Препоръчително лечение: Бритни Спиърс трябва да бъде облечена в ученическа униформа и да бъде окуражена да пее хитовете си с цел да се стимулира мозъчния й "попфоликул". Така певицата ще намери пътя към близкото звукозаписно студио.
Кейт Мос и Пийт Дохърти са потърсили помощ в болницата "Капио Найтингейл" в Лондон, където 33-годишната манекенката е обсъдила чувствата си към скандалния рокаджия. Кейт освен това е подкрепила опита на 27-годишния Пийт да се пребори със зависимостта си от наркотиците. "Експертите" нямат идея как да се справят с Дохърти, но според тях госпожица Мос може да се прегледа за късогледство, защото явно не вижда на какво прилича любимият й.
Освен това тя трябва да ограничи джобните му до 50 пени седмично, защото лошото момче явно харчи парите й за неподходящи бонбонки. Бившата секретарка на Английската футболна асоциация Фария Алам се е консултирала в "Прайъри" заради депресия, предизвикана от разкритието в медиите, че е била момиче на повикване. Говори се, че след като топконсултантът на клиниката я е извел на разходка с поршето си и я е запознал с богатите си приятели лекари, 40-годишната госпожица се е почувствала значително по-добре.
Неотдавна 20-годишната Линдзи Лоън постъпи в центъра "Уондърленд" в Холивуд заради проблеми с алкохола. Препоръчителното лечение за нея е да посети хипнотерапевт. Специалистът трябва да я убеди, че Парис Хилтън не е най-добрата й приятелка, а е купонджийка, която трябва да бъде избягвана на всяка цена.
В противен случай младата Лоън рискува съвсем да загърби обещаващата си кариера и да се потопи в света на безкрайните партита и алкохола.

Ван Морисън взе алтернативен Оскар

Известният ирландски певец Ван Морисън ще бъде удостоен с наградата "Оскар Уайлд" за специален принос към киното.
Неговите песни са озвучавали над 50 известни филма, сред които е най-новата продукция на Мартин Скорсезе "От другата страна" и хита на Оливър Стоун от 1989-та "Роден на 4 юли".
Церемонията по връчването на наградите, които носят името на известния ирландски писател, ще се състои в Лос Анжелис. На нея ще присъстват някои от най-големите личности в Холивуд. Ал Пачино ще връчи наградата на Ван Морисън, докато известният с критичността си към Белия дом режисьор Майкъл Мур (9/11 Фаренхайт, Пич, къде ми е страната,Боулинг за Колъмбайн) ще даде "Уайлд" на създателя на филма "Хотел Руанда" Тери Джордж.
Друг ирландец - сценаристът на "От другата страна" Уилиям Монахан, също ще бъде награден. Наградите "Оскар Уайлд" се връчват за втора година. Те отличават ирладския принос към киното.
Учредени са от Американско-ирландския съюз - неправителствена организация, която иска да насърчи филмовите връзки между двете нации. Роденият на 31 август 1945 г. в Белфаст Ван Морисън е сред най-уважаваните рок, соул и блус изпълнители в света.
Той е автор на вечни хитове, като Brown-Eyed Girl и Gloria. Очаква се певецът да изнесе концерт на церемонията за раздаването на призовете "Оскар Уайлд". Американските медии посочват, че тя се е превърнала в едно от най-важните светски събития в седмицата преди "Оскарите". Филмовите награди на Холивуд са тази неделя.

Изплащат печалби за победа на Хелън Мирън на "Оскар"-ите

Букмейкърите от "Уилям Хил" започнаха да изплащат печалби на хората, заложили за победа на Хелън Мирън в надпреварата за "Оскар" за най-добра женска роля още преди церемонията по връчването на престижните награди да се е състояла. Това се случва за пръв път от 20 години насам, съобщи Би Би Си.
Някои от печалбите достигат до 50 000 лири при залог 66 към едно. "Ако се случи немислимото и Хелън Мирън загуби, тя ще бъде ограбена, както и ние", казва Рупърт Адамс, говорител на букмейкърската къща. От "Уилям Хил" допълват, че решението за предварително изплащане на печалбите никак не е било лесно. То обаче се наложило, защото след като букмейкърите започнали да приемат залози, едва ли не всяко пени било за победа на Хелън Мирън.
Други букмейкърски къщи като "Ладброукс" и "Пади Пауър" все още приемат залози за успех на британската актриса в надпреварата за "Оскар"-ите. Според говорител на "Пади Пауър" на церемонията по връчването на най-престижните отличия в света на киното винаги има поне една изненада.

Бекъм спасява Роби Уилямс от депресията

Дейвид Бекъм ще се притече на помощ на своя близък приятел - поп-певеца Роби Уиляс, който се бори с депресията и наркоманията си в рехабилитационен център в САЩ. Бекъм ще изготви специална програма с упражнения за английската знаменитост.
Според 31-годишния футболист, влизането във форма ще успее да пребори демоните в Роби.Това съобщи радио "Дарик".
Музикалната икона влезе в супер скъпата болница „Медоус" навръх 33-тия си рожден ден миналата седмица. Стая във въпросната клиника струва 3,300 евро на вечер.
Бекъм смята, че всекидневните тренировки ще успеят да откъснат Уилямс от проблемите. Затова играчът на Реал Мадрид работи усилено върху фитнес програма, която да спазва Роби след като излезе от клиниката. Съвсем скоро Бекъм може да стане и личен треньор на певеца, след като се премести да живее в Лос Анжелис.
Източник, близък до семейство Бекъм разкри: „Дейвид е готов на всичко, за да помогне на Роби. Като топ атлет, той вярва дълбоко в това, че тренировките помагат да преодолее пристрастеността и депресията."
Роби Уилямс е голям футболен фен и редовно играе, но не и когато е в къщата си в Лос Анжелис.
Семейство Бекъм са сред многото звезди, които изказаха подкрепата си към Роби. 32-годишната Виктория изпрати съобщение за бързо оздравяване на певеца веднага щом разбра за започналото лечение. Нейният съпруг и Роби станаха близки приятели по време на благотворителни акции за УНИЦЕФ.
Уилямс пя и на разкошното парти на Бекъм преди Световното първенство миналото лято, а Дейвид върна жеста, като го представи преди шоу в „Хайд Парк".

Анджелина Джоли и Брад Пит се преместиха в Ню Орлианс

Многочислената банда на Анджелина Джоли и Брад Пит се нанесе в нова къща в центъра на Ню Орлианс точно по време на местния карнавал, пише испанското сп. "Hola".
За да участват в шествията, не е нужно дори да излизат от къщи, тъй като прозорците им минават точно над центалната улица, където се провежда карнавала. Анджелина прекарва по-голяма част от деня надвисена през прозореца, дундуркайки някое от децата си и разказвайки му легенди около карнавалното шествие.
Карнавалът в Ню Орлеанс е най- забележителното мероприятие в щата Луизиана. Новата къща, която са купили Анджелина и Брад, е част от декора на фиестата и поради това било наложително да бъде украсена подобаващо с огромни букети от бели цветя.
Месец след смъртта на майка си, борейки се с депресията от случилото се, актрисата изглежда е намерила начин да се върне към нормалния живот - там на балкона сред белите цветя и децата си, докато Брад Пит приключва снимките на последния си филм "The Curious Case of Benjamin Button".

Съдът реши: Погребват Ан Никол Смит на Бахамите

Тялото на секс символа Ан Никол Смит ще бъде погребано на Бахамските острови, точно до гроба на сина й, постанови американският съд. Това пише днешният брой на испанския ежедневник "20 минути".
По време на заседанието, залата се превърнала като в опело на покойната Смит. Съдята обавил решението си с насълзени очи, последният съпруг на актрисата Хаудр Стърн плакал, че ще може да събере майка и син във вечния им дом, а майката на Ан Никол се разстройла, че няма да може да погребе дъщеря си в родната й страна.
Полемиката, къде да бъде положено тялото на актрисата търгна от това, че майка й, последният й съпруг и едно от бившите й гаджета не можаха да се разберат на кого принадлежи правото да избере последия дом на Ан Никол. Смит почина на 8 февруари във Флорида, по все още не изяснени причини.
След решението на съда Вирджи Артур, майка на еск-зайчето на сп. Плейбой, се закани че ще оспорва докато не намери съд в САЩ, който да нареди останките на дъщеря й да бъдат преместени в Тексас.
Сега остава да се реши въпроса с попечителството на 5-месечната щерка на Ан Никол, Данелин Хоуп Маршал Стърн, за която пък има 5 претендента. В момента момиченцето се намира на Бахамите, заедно с последния съпруг на майка си Хауърд Стърн, чието и име носи.
Малката би могла да е наследница на 80 милиона долара останали от завещанието на починалия съпруг на майка си, петролният бизнесмен Джей Харолд Маршал II.

Откриха уникален запис с Одри Хепбърн

Неизвестен до сега запис от кинопроби на знаменитата актриса Одри Хепбърн откриха в Британския киноинститут, съобщават медиите от Острова.
Експерти смятат, че това са най-ранните запазени снимки на актрисата, която често определят като най-очарователната в историята на световното кино. Записът е с продължителност само 1 минута и е без звук.
Директорът на института британският режисьор и носител на "Оскар" за филма "Английски пациент" Антъни Мингеля съобщи, че неговата институция е взела решение да показва безплатно на кинолюбителите някои редки записи, които се съхраняват в архивите й.
"Британският киноинститут се опитва да направи това възможно от много години. Опитвахме се да отворим това съкровище, тази голяма тайна за публиката", заяви той, цитиран от телевизия "Скай Нюз".
Вестник "Таймс" пише, че всички желаещи ще могат да видят първия "филм" на Одри Хепбърн, благодарение на двугодишното сътрудничество на института с компютърния гигант Хюлет-Пакард, който прехвърля архивните материали в цифров формат, създавайки възможност за по-широк достъп до тях.
Сред записите, които ще бъдат показани безплатно има и рядък запис на пеещия Шон Конъри като много млад. Архивът на Британския киноинститут е най-големият в света.

21 февруари 2007 г.

Косата на Бритни Спиърс се предлага за продан в eBay


Броени дни след като Бритни Спиърс обръсна косата си, кичурите й вече се предлагат за продан в интернет аукциона eBay, като офертите надхвърлят 500 000 лири, пише в. "Сън".
Освен косата на певицата, предоставена от студиото, където тя се обръсна, желаещите могат да наддават за наполовина изпитата й кутия "Ред Бул", както и за запалката й "Бик". Средствата от продажбата ще бъдат предоставени за благотворителност.
Междувременно БТА съобщи, че Бритни Спиърс е предложила за продан дома си в Бевърли хилс, който купи само преди два месеца. През декември попзвездата плати за вилата в тоскански стил 7,2 милиона долара, а сега иска за нея 7,5 милиона долара. В съседство живеят певицата Гуен Стефани и съпругът й Гавин Росдейл.

Отказват награда на Боно, защото е музикант

Властите в американския щат Северна Дакота отказаха да почетат фронтмена на ирландската банда U2 Боно.
Скот Келч, който е представител на щатските власти, предложи Боно да бъде награден за неспирната си борба с бедността и болестите в Третия свят, но предложението му беше отхвърлено.
Обяснението на Джил Хърбъл, представител на републиканците е, че когато видял предложението с името Боно, помислил, че става въпрос за музиканта, който стана политик, Сони Боно. "Когато четях резолюцията, търсех да видя и името на Шер вътре", казва още той.

Джъстин Тимбърлейк и Камерън Диас - отново заедно?

В края на миналата седмица Джъстин Тимбърлейк и Камерън Диас са били забелязани да напускат заедно клуб в западната част на Холивуд, с което са предизвикали слуха, че отново са се събрали, съобщи Контактмюзик.
През януари двойката направи съвместно изявление, с което оповести, че продължилата им близо четири години връзка е приключила, припомня изданието. В края на миналата седмица обаче двамата са се засекли в "Уиски бар" в хотел "Сънсет Маркиз".
Очевидец разказва пред сп. "Пийпъл", че Джъстин Тимбърлейк е бил в бара в компанията на неколцина души, сред които Мартин Скорсезе. Към един часа сутринта се появила Камерън Диас и без да сяда на масата им, повела разговор с бившия си приятел. Половин час по-късно двамата напуснали заведението заедно.
"Те не се целуваха, нито се държаха за ръце, но изглеждаха доста приятелски настроени един към друг", споделя очевидецът. След раздялата му с Камерън Диас се заговори, че Джъстин Тимбърлейк е потърсил утеха в обятията на Скарлет Йохансон и на Джесика Бил.
Преди дни звездата от "Маската" и "Ангелите на Чарли" пък бе забелязана в компанията на актьора Джимон Хунсу.

Жак Вилньов стана рок звезда

Жак Вилньов, бившият шампион от Формула 1, пусна официално първия си рок албум. Дискът носи заглавието "Private Paradise".
"В момента, когато мисля за кариерата си, винаги мисля за автомобилизма. Смятам музиката за хоби, нещо, което да ме забавлява", каза Вилньов, след като представи тавата си в Монреал, Канада.
Дискът съдържа 13 песни, 5 от които бяха представени на живо от бившия пилот на пресконференцията, с която той обяви старта на албума.
"Остава да се надявам, че албумът ще има успех", коментира "музикантът".
Вилньов описа творбата си като "акустичен рок". В нея има 4 песни на френски и 9 на английски. 6 от композициите са на самия пилот, а други 6 - на негови приятели. Има и един кавър.

Марк Оуен ще вади от депресия Роби Уилямс

Певецът от групата "Тейк дет" Марк Оуен увери, че е готов да направи всичко, за да помогне на бившия член групата Роби Уилямс, съобщи Контактмюзик.
Роби постъпи в клиника в САЩ на 13 февруари, за да се пребори с пристрастяването си към медикаментите. Същия ден той навърши 33 години.
35-годишният Марк Оуен заяви, че е имало период, в който въобще не е разговарял с Роби, но сега контактите между тях били възстановени. Роби винаги е бил мой приятел, безпокоя се за него, каза Марк.
Когато научих, че той е постъпил в клиника, се натъжих. Искам просто Роби отново да бъде щастлив. Бих направил всичко което е по силите ми, за да му помогна. Ако той иска да ме види, ще хвана самолета за САЩ, допълни Оуен.

Готови ли сте за плажа? Бийонсе е готова!


Една от най-сексапилните дами на планетата, певицата и актрисата Бийонсе, блесна в ново амплоа. На фотомодел. И то на бански костюми.
Черната пантера позира за корицата на тазгодишното традиционно издание на списание „Спортс илюстрейтед“ за бански костюми.
Бийонсе за пръв път се появява в такава роля, като неслучайно за целта си е избрала най-продаваното спортно списание в света. „Спортс илюстрейтед“ е известно именно с красавиците си по бански костюми, като от корицата са греели имена като Тайра Бенкс, Ел Макферсън и Хайди Клум.
Специалната сесия на Бийонсе е наречена „Момичето мечта, както никога не сте я виждали досега“.
„Момичета мечта“ се казва новия филм на Бийонсе, който предизвика истински фурор сред фенове и филмовите критици. Лентата се бори за Оскар, като за съжаление Бийонсе е изключена от номинациите за главна роля, но всички признават таланта й.
Именно заради „Момичета мечта“ Бийонсе отслабна над 10 килограма и влезе в супер форма, без обаче да губи женствените си форми.
Банските костюми, които певицата представя, са с марката „Dereon“ - личния моден лейбъл, създаден от Бийонсе и майка й Тина Ноулс.
Заради бившата звезда от Дестинис чайлд, целият брой с банските на 2007 г. е посветен на комбинацията от плажна мода и музика.
В броя в страстни фотосесии позират музиканти като рапъра Канйе Уест, рокерите от Аеросмит и момчетата от Panic! At The Disco. Естествено страстното във фотосесиите не са мъжагите, а тяхната компания в лицето на супер модели като Ана Вялицина и Бар Рафаели.

Джорджо Армани: Кльощавите манекенки нямат блясък в очите


В понеделник на медийна демонстрация на новата си колекция в Милано световноизвестният моделиер Джорджо Армани остро осъди излишната слабост при манекенките, предаде РИА Новости.
„Здравомислещият свят на модата няма нужда от модели, страдащи от анорексия. Прекалено слабите манекенки не ни трябват, те нямат блясък в очите“, каза моделиерът.
През декември в Рим Италианската палата на модата (Camera Nazionale della Moda Italiana) и римската модна асоциация Alta Roma подписаха споразумение, в което обещават да не показват модели, по млади от 16 години и да допускат на модните подиуми само тези момичета, които предоставят медицински сертификати за пропорционално съотношение между тегло и височина.
„Обърнахме се към модните дизайнери с призива, който приехме. Бяха направени конкретни предложения, а инициативата ни получи широка подкрепа“ - така коментира споразумението министърът на младежта Джована Меландри.
Тя поясни, че работата по споразумението е започнала през октомври, след като моделът Анна Каролина Рестън почина от анорексия на 21-годишна възраст. Тя тежеше само 40 килограма.

Guns май се събират! All we need is just a little patience *


Ново интервю с оригиналния барабанист на Guns N'Roses – Стивън Адлър, разпали надеждите, че групата може би ще се събере отново и то – в първоначалния си състав, съобщава soundgenerator.com.
Адлър бе сред основателите на групата и свиреше заедно с Аксел Роуз до напускането си през 90-те години, предизвикано от зависимостта му към дрогата.
От 1997 година Аксел води групата сам и работи по вече генериращия легенди бъдещ албум "Chinese Democracy".
„Видях се с Аксел, разговаряхме от 10 вечерта до 8 сутринта. Оправихме доста от недоразуменията помежду си“, казва Адлър в интервюто.
„Беше чудесно“, добавя той, попитан как му се е сторил разговорът с вокала на Guns.
„Просто чудесно. Превърнах се в същия щастлив човек, който бях навремето с него, и той се зарадва. Говорихме си до 8 сутринта!“.
„Дори му казах – ние петимата трябва да се съберем пак. Това вече ще е истинско излитане за нас. Нищо не би могло да е по-голямо от това – ще е най-великото събиране в историята“, е казал барабанистът.
„И, нали си го знаете какъв е той... Само се ухили и се засмя. Всички от бандата му идват при мен и ми казват – „ти си най-великия барабанист, ще кажем на Аксел да събере групата наново“. И са му го казали. Беше чудесно“, казва още Адлър в интервюто, което събуди надежда в сърцата на милиони фенове на групата по цял свят, че ще могат пак да видят Guns в цялата им оригинална прелест.
* "Всичко, от което се нуждаем, е малко търпение" /Patience, G N' R Lies, 1988 г./

Изгубиха завинаги уникални снимки на "Бийтълс"


Уникални фотографии на "Бийтълс" са загубени завинаги за човечеството заради немърливо отношение на чистачка, която още през 2001 г. погрешка ги е изхвърлила на боклука.
Сред тях са били снимки, които са били на обложката на дебютния албум "Плийз, плийз ми" на Ливърпулската четворка, издаден през 1963 г. На кутиите, в които са се пазили архивите на звукозаписната компания ЕМИ, са били поставени специални надписи "Да не се изхвърля".
Вестник "Сън" съобщава, че най-накрая проблемът ще бъде решен в съда. Срещу компанията "Кристал сървиз", която е предоставяла услуги за почистване, е заведен иск от ЕМИ и компанията на Пол Макартни и Ринго Стар. В него се посочва, че материалите са имали "огромна историческа стойност" и са били "уникални". Щетите са оценени на 1,4 милиона долара.
"Кристал сървиз" е обвинена в "немърливост, нарушаване на длъжностни инструкции", а също така липса на надзор върху работата на своите служители, въпреки че чистачката веднага след инцидента е била уволнена.

Елизабет Хърли потвърди датата на сватбата си

Елизабет Хърли и нейният годеник, бизнесменът Арун Наяр ще се оженят в Англия на 3 март, съобщава Контактмюзик.
Според информация на някои британски медии сватбата ще се състои в дома на приятел на Хърли и ще бъде последвана от парти в Индия.
41-годишната Хърли ще се омъжи за индийския бизнтесмен, който е с 1 година по-голям от нея, в провинцията в Англия, се казва в документите, представени пред властите в Челтнам, Глостършир, във връзка с предстоящата сватба.
Хърли и Наяр се срещат от 2003 г. Наяр преди това е бил женен за италианския модел Валентина Педрони, докато Хърли 10 години се срещаше с актьора Хю Грант. Тя има 4-годишен син Деймиън от връзката си с филмовия продуцент Стивън Бинг.

Йоко Оно и Джон Ленън били жертва на любовта

Не е лесно да имаш любовна връзка с член на групата "Бийтълс", защото целият свят е срещу теб, довери вдовицата на Джон Ленън Йоко Оно, съобщава Контактмюзик.
73-годишната Йоко Оно твърди, че понякога съжалявала, че се е влюбила в Ленън, защото двамата трябвало да пожертват много неща, за да бъдат заедно.
Оно и Ленън за пръв път се срещнали, когато той посетил нейна изложба в лондонска галерия през 1966 г. Връзката им станала публично достояние през 1968 г. Ленън се развел с тогавашната си съпруга Синтия и вече можел да се ожени за Йоко Оно.
През медения си месец през 1969 г. двойката взела участие в заснемането на "Bed-In", за да направи промоция на мира в света. Сега Йоко смята, че животът й е бил труден, защото много фенове я обвиняват за разпадането на "Бийтълс" през 1970 г.
Изказвайки се за връзката си с Ленън, тя заяви, че това е най-хубавото нещо в живота й. Понякога обаче съжалявах, че съм се влюбила, защото двамата трябваше да пожертваме много неща, допълни Йоко. Според нея Джон Ленън приемал с насмешка, че е влюбен, докато тя се дискредитирала като творец.

Кратки новини

Джони Деп става европеец
Холивудският актьор Джони Деп си е купил уединено имение във Великобритания за 3 милиона лири, пише в. "Сън".
Имотът се намира в Тимсбъри, близо до Бат. Говори се, че звездата от "Карибски пирати" се е влюбил в този район по време на снимките на филма "Развратникът".
43-годишният Джони Деп и партньорката му Ванеса Паради са търсили имение няколко месеца, преди да харесат това край Бат.

***

Бахамски министър подаде оставка заради Ан Никол Смит
Министърът на имиграцията на Бахамите Шейн Гибсън подаде оставка вчера заради слуховете, че имал връзка с покойната Ан Никол Смит. Това съобщава вестник Бахама Джърнъл.
Гибсън обяви оставката си по държавната телевизия и отрече да е направил нещо лошо или да е имал романтична връзка с бившата моделка на Плейбой. Скандалът избухна след като миналата седмица в пресата се появиха снимки на министъра и Ан Никол, които се прегръщат на легло, облечени и, че той е помогнал на Смит да получи по-бързо бахамско гражданство.
"Отричам да съм злоупотребявал с поста си на министър", каза Гибсън, цитиран от изданието. Той нарече Ан Никол Смит семейна приятелка, защото майка му се е грижела за петмесечната дъщеря на Ан Никол, когато тя е починала на 8 февруари във Флорида.

***

Бекъм не могат да си намерят жилище в Лос Анджелис
Английската футболна звезда Дейвид Бекъм и нежната му половика Виктория не успяват да си намери подходящо жилище в бъдещия си резиденски град Лос Анджелис, след като стана ясно, че съпругата му е направила над 20 огледа на къщи с цена от 18 до 30 млн. долара, написа "Лос Анджелис Таймс".
Част от проблема според вестника е, че новият играч на Лос Анджелис Галакси не иска къща, която ще има нужда от преустройства, за да отговори на изискванията му. И, въпреки че договорът му с Галакси се оценява на над 250 млн. долара, той се надява да купи дом за по-малко от 20 милиона.
Бекъм и съпругата му Виктория биха искали още мястото да не е видимо от улица. В момента семейството е в Европа, но планира да се върне скоро за още огледи.

***

Ширак награди Клинт Истууд с ордена на Почетния легион
Френският президент Жак Ширак награди с ордена на Почетния легион актьора и режисьора Клинт Истууд, като нарече последните му филми уроци по човечност.
"От тази страна на Атлантика ... вие въплъщавате най-доброто от Холивуд. Във Франция филмите ви имат милиони посетители, защото са силни без да бъдат прекалено опростени и чисти, без да бъдат цинични", заяви Ширак по време на церемонията в Елисейския дворец.
Френският президент посочи, че последните филми на Истууд "Знамената на нашите бащи" и "Писма от Иво Джима" показват безизходното положение, което следва от сляпото използване на сила. "Това предупреждение, което е добър урок по човечност, извиква особено ехо в нашето съзнание", добави той. Ширак пожела успех на "Писма от Иво Джима", чиито прожекции във Франция започват през следващата седмица.
Орденът на Почетния легион е най-високата френска награда и има пет степени. Истууд е награден с най-ниската степен - рицар. Орденът е въведен от Наполеон Бонапарт през 1804 г.

Кели Озбърн призна, че член на семейството й има СПИН

Дъщерята на Ози Озбърн Кели е направила изненадващо изявление по време на благотворителен концерт в Лондон снощи. Тя е разкрила пред публиката, че член на семейството й е болен от СПИН. Това пише на страниците си "Ню Йорк поуст".
Като представяше изпълнението на поп-групата SCISSOR SISTERS Кели трябваше да се пребори с напиращите сълзи, защото каузата на благотворителния концерт за болните от СПИН на фондация Body & Soul била много специална за нея. Причината била, че човек от семейството й е заразен с болестта. Според фотографите на събитието Кели е подсмърчала, докато е слизала от сцената.
Освен 58-годишният й баща Ози, майка й Шарън (54 г.), Кели Озбърн има сестра на 23 години - Ейми, брат на 21 г. - Джак, доведена сестра Джесика (35 г.) и доведен брат Луис (32 г.)

Чарлийз Терон е най-подходяща за ролята на Анна Никол Смит

Холивудската звезда от южноафрикански произход Чарлийз Терон, носителка на "Оскар" за ролята си във филма "Чудовище", е най-подходяща да се превъплъти в образа на Анна Никол Смит, съобщи сайтът "Ресто дел Карлино".
Бившият модел на "Плейбой" почина преди малко повече от седмица. Тялото й все още не е погребано. Но в Холивуд вече упорито се говори, че ще се снима биографична лента, посветена на изпълнения с противоречия живот на Смит. Съставен е и дълъг списък на актрисите, които биха могли да изиграят ролята на бившия модел. Начело била носителката на "Оскар" Терон, защото имала физика, доближаваща се най-много до тази на Смит.
Холивудското продуцентско студио "Филмстудио" вече започна битка за правата за заснемането на подобен филм, който най-вероятно ще е екранизация по единствената биографична книга за Смит. Тези дни тя се превърна в истински хит на американския пазар.
Книгата "Голяма красива кукла" излезе от печат още през 1996 г. Написана е от фотографа Ерик Рединг и съпругата му, стилистката Д'Ева, които са снимали блондинката за "Плейбой". Тиражът й скочи многократно едва след внезапната и мистериозна кончина на Смит в началото на този месец.

Проклятието на рака преследва семейството на Гуинет Полтроу

Актрисата Гуинет Полтроу е разказала за проклятието на "злите гени" в нейното семейство в рамките на кампания за борба срещу рака, пише в. "Сън". Полтроу е модел на бижутерската фирма "Дамиани", която подкрепя кампанията.
Актрисата се е съгласила да рекламира техен парфюм, при условие, че компанията даде 255 000 лири за изследвания върху злокачествените заболявания. От рак в семейството на Гуинет са починали баща й, баби, леля и млад братовчед.
30-годишната актриса, която е омъжена за фронтмена на "Колдплей" Крис Мартин и има две деца от него, споделя: "Ракът е проклятието на моето семейство. Аз предизвиквам болестта с помощта на природата. У дома всички сме вегетарианци и използваме само органични сапуни и почистващи препарати. Искам да защитя децата си от всичко вредно".

Ума Търман остана без мъже

Русата коса и дългите крака явно не помагат на Ума Търман да привлича вниманието на противоположния пол. В интервю актрисата признава, че рядко е успявала да привлече вниманието на противоположния пол, съобщи Контактмюзик.
36-годишната актриса се е омъжвала два пъти - за актьорите Гари Олдман и Итън Хоус. След развода с втория си съпруг Ума Търман се впуска във връзка с Андре Балаз, белязана от постоянни раздели и събирания.
По собствената й преценка явно не всички мъже желаят жената до тях да бъде звезда. Ума Търман разкрива, че представителите на силния пол рядко я заговарят. "Няколко пъти съм чувала евтини фрази като опит за свалка, най-лошата от които е: "Казвали ли са ви, че приличате на Ума Търман", но това е всичко. Когато бях по-млада, момчетата изобщо не ме харесваха", жалва се актрисата.

Aerosmith на турне в Европа през юни

Гигантите на рока Aerosmith ще се върнат отново в Европа след 8 години отсъствие това лято когато започва европейското им турне.
Свежи от обиколката на американския континент в компанията на Motley Cruе през лятото и есента на 2006г., Стивън Тайлър и компания ще подгреят с концерти в Дубай и Индия и през юни ще бъдат в Европа.
Както беше съобщено по-рано групата ще свири на фестилава Хайд Парк Колинг в Лондон на 24 юни. "Винаги очаквам с нетърпение да правя турне отвъд океана", споделя фронтменът Стивън Тайлър.

Ето и датите на концертите на Aerosmith:
6 юни - Рандерс, Дания
8 юни - Солвесборг, Швеция
10 юни - Франкфурт, Германия
12 юни - Карлсруе, Германия
14 юни - Мюнхен, Германия
16 юни - Венеция, Италия
19 юни - Париж, Франция
22 юни - Десел, Белгия
24 юни - Лондон
26 юни - Дъблин
28 юни - Кьолн, Германия
30 юни - Бидингуизен, Холандия
3 юли - Латвия
5 юли - Естония
7 юли - Хелзинки, Финландия
10 юли - Санкт Петербург, Русия
12 юли - Москва, Русия.

Линдзи Лоън празнува края на лечението си в бар

Холивудската актриса Линдзи Лоън, която наскоро взе решение да се лекува от алкохолна зависимост, е побързала да отпразнува изписването си от клиниката в...нощен бар.
Линдзи е забелязана в бар в Лос Анджелис миналата седмица, въпреки че й е наложена забрана да посещава такива места. Поведението на звездата шокира за пореден път общественото мнение - тя празнува лечението си в бар дори ден преди то да е приключило официално.
"Линдзи ще продължава да посещава клиниката като външен пациент. Тя се чувства добре в момента и би искала личния й живот да бъде уважен", коментира говорителката на актрисата.

Кейт Мос сключи многомилионна сделка за създаване на парфюм

Супермоделът Кейт Мос ще се отдалечи от модните подиуми, за да разработи свой собствен парфюм, съобщи Контактмюзик.
Стилната икона, която вече сключи доходоносен договор за дизайн на облекло с британската верига магазини "Топшоп", ще участва в създаването на своя собствена линия парфюми за компанията за козметика "Коти".
Подобен договор с "Коти" преди време сключиха Виктория и Дейвид Бекъм.
Смята се, че договорът на Мос е за 5 милиона английски лири /9,75 милиона долара/.

Хю Грант се раздели с гаджето си, води Лиз Хърли до олтара

Британският актьор Хю Грант вероянто ще присъства на свтбата на своята бивша приятелка Лиз Хърли, след като преди броени дни се раздели с Джемайма Хан, пише испанският в. "20 минути".
Заради неприязънта си към Хърли, Хан бе забранила на актьора да присъства на сватбеното тържество на "бившата", припомня изданието. След раздялата с Джемайма пред Хю Грант вече няма никакви пречки и на 3 март той щял да поздрави лично Елизабет Хърли и избраника й Арун Наяр. Дори се шегувал, че ако се наложи може и да заведе булката до олтара.
В началото на годината самият актьор съобщи, че няма да бъде на сватбата на своята бивша възлюбена, въпреки че след като се разделиха двамата останаха много добри приятели.
Близки до Хю Грант източници твърдят, че той със сигурност ще е сред гостите в Глостършир, Англия, където ще се състои сватбата на Хърли и Наяр. Поканените след това ще отпътуват за Мумбай, Индия, за втора церемония, насрочена за 9 март.

19 февруари 2007 г.

Бритни се обръснала собственоръчно


Цял свят вече разбра, че Бритни Спиърс е с гола глава. Това, което светът трябва още да знае е, че певицата е махнала косата си собственоръчно, става ясно от материал в US Magazine.
Според изданието, Бритни кацнала от Маями в Лос Анджелис и от летището се отправила към фризьорския салон, където поискала да й обръснат главата.
Фризьорката, разбира се, не се съгласила и певицата хванала машинката сама.
Когато след това отишла в студио за татуировки и татуистът я попитал защо си е махнала косата, Бритни отговорилa: „Не искам никой да ме докосва. Изморих се всички да ме пипат“.
„Тя се държеше съвсем неадекватно. Поиска да й татуираме кръст на дупето и розово-червени устни на китката. Като цяло изглеждаше напълно откачила“, разказват работещите в студиото.
Според психоаналитици в Холивуд, поведението на Бритни е отчаян зов за помощ, след като очевидно тя не може да се справи с огромното напрежение през последните години.

18 февруари 2007 г.

Бритни Спиърс оплешивя!!!


Кошмарът в личния живот на поп принцесата Бритни Спиърс стана прекалено черен. Здравето на звездата стигна до критична точка, след като се отдаде на алкохола и изтощаващи купони, в опит да преодолее болката от проваления си брак.
25-годишната майка на две деца постъпи в клиника за алкохолици и наркомани на карибския остров Антигуа, съобщи списание “Пийпъл”.
Звездата е трябвало да остане там 3-4 дни за спешна дезинтоксикация, но е напуснала медицинското заведение, собственост на Ерик Клептън, след 24 часа.
Това обаче изобщо не е всичко. След излизането си от клиниката в петък, звездата се появила в Лос Анджелис. Плешива. Напълно плешива.
Телевизия ABC показа Бритни да се разхожда в Града на Ангелите с гладко обръсната глава.
Явно разводът й през ноември, последван от тежки партита в компанията на психически неуравновесената Парис Хилтън и неуспешната й връзка с модела Айзък Коен, са довели Бритни до пълен срив.

А сега? Покойният син на Ана Никол Смит е единственият й наследник

Покойната Плейбой принцеса Ана Никол Смит е оставила цялото си имущество на починалия си син, изключвайки всички останали от наследството, съобщи ВВС.
Синът й Даниел Смит почина на 20-годишна възраст само три дни, след като майка му роди дъщеря си Даниелин.
Завещанието, изготвено през 2001 година, постановява, че дългогодишният й партньор Хауърд Стърн трябва да съхранява имуществото й в полза на Даниел, ако тя почине, което се случи миналата седмица.
„Умишлено пропускам да оставя наследство на половинката си и на други наследници, включително други съпрузи и потомци, които са живи понастоящем, или ще бъдат родени или осиновени впоследствие“, се казва в завещанието на Смит, подписано с истинското й име – Вики Лин Маршал.
Според ВВС, оповестяването на съдържанието на документа повдига доста въпроси относно имуществото на Плейбой иконата.
По думите на адвоката на майка й – Върджи Артур, завещанието не е нотариално заведено и следователно не е валидно.
Ана Никол Смит бе открита в безсъзнание в хотелската си стая във Флорида миналата седмица и въпреки усилията на лекарите тя почина.
Аутопсията й не показа каква е причината за смъртта й. Патологът Джоузеф Пърпър не изключи обаче възможността Ана Никол да е починала след свръхдоза наркотици. Това ще стане ясно, след като излязат резултатите от допълнителните лабораторни изследвания.
Съдия разпореди тялото на починалата да се пази до съдебното изслушване относно бащинството на дъщеря й Даниелин по-късно този месец.
За бащинството на бебето се води дело, тъй като бившият приятел на Смит – Лари Бъркхед, заяви, че той е баща на малката.
Той заведе дело срещу Ана Никол през октомври миналата година. Тя пък твърдеше, че Хауърд Стърн, който е и неин адвокат, е баща на момиченцето.
39-годишната Смит се омъжи за тексаския петролен милиардер Джей Хауърд Маршал II през 1994 година, когато бе на 26-годишна възраст. Тогава той бе на 89. Съпругът й почина година по-късно.
Години наред тя водеше дела срещу сина на Маршал заради наследството на милиардера и накрая постигна успех - през 2006 година Върховният съд й присъди каквото й се полагаше от собствеността на Маршал.

Хауърд Стърн се сгоди... по радиото, къде другаде

Скандалният американски радио водещ Хауърд Стърн се сгоди, въпреки че след като се разведе с първата си жена през 2001 година заяви, че никога повече няма да сключва брак.
Той е предложил на манекенката Бет Остроски ден преди Свети Валентин и е направил съобщението по време на предаването си по сателитното радио Сириус.
Хауърд Стърн обяви, че предложението му е било спонтанно, но допълни, че не бърза да дава обет за вярност или да има още деца.
“Планирам да съм сгоден около 10 години”, каза той.

Бритни остана без чанта заради прекалено мърляв стил

Каквото и да се случва в света на шоубизнеса, вездесъщата Бритни Спиърс успява да се промъкне почти ежедневно в новините. За нейно съжаление – все с негативна информация.
Поредното разочарование за русокосата певица беше отказът на известна дизайнерка да й подари една от чантите си.
Лидия Хърст, която показа последната си колекция чанти по време на седмицата на модата в Ню Йорк, която върви в момента, отказала категорично да даде едно от уникалните си произведения на певицата, защото намира вкуса й за ужасен.
„Подарявам чантите си на млади жени, които с личния си пример могат да повлияят положително на младите хора по света“, обяснява дизайнерката.
„За мен това са Гуинет Полтроу и Сара Джесика Паркър например. Проявите на мис Спиърс в последно време никак не са достойни за подражание“, мъдро заключи Лидия Хърст.

Осъдиха Омар Шариф условно

Актьорът Омар Шариф не оспори обвинението, че е ударил в лицето служител на паркинг, и получи условна присъда и препоръка да посещава консултации за преодоляване на гнева.
74-годишният роден в Египет актьор, участвал във филма "Лорънс Арабски", не се яви в съда в Бевърли Хилс, но беше представен от своя адвокат. Неоспорването според законите на Калифорния е равно на признаване на вината.
Първоначално Шариф пледира невинен. Той беше осъден на две години условно, 15 посещения на консултативен център за преодоляване на гнева и забрана да приближава служителя на паркинга. Също така беше глобен с хиляда долара.

Холивуд ще прави филм за Milli Vanilli


Холивуд ще прави филм за опозорения дует Milli Vanilli, който имаше една "впечатляваща и скандална" кариера, съобщава изданието "Дейли Варайъти".
Продуцент на филма ще е Юнивърсъл Пикчърс. Той ще разказва историята на измамническия дует, който загуби наградата си Грами през 1990г. след като стана ясно, че никога не е изпял песните, с които се представяше.
Сценарият на проекта и режисурата ще се поеме от студиото Дженеръл Електрик, което се ръководи от Джеф Натансън. Той си е осигурил сътрудничеството с Фабрис Морван от Milli Vanilli и наследника на колегата му Роб Пилатус, който почина от свръхдоза наркотици през 1998г.
"Винаги съм се увличал по истории с фалшификации и измами, а този случай е уникален. Тези момчета продадоха 30 милиона броя сингли и 11 милиона албума, превърнаха се в посмешището на поп-индустрията", коментира самият Натансън пред вестника.