Страници

15 февруари 2007 г.

Франсис Форд Копола ще заснеме автобиографичен филм

Франсис Форд Копола, който завършва работа над първия си филм от 10 години насам "Youth Without Youth", планира да продуцира и режисира автобиографична лента, която се казва "Тетро", предаде Асошиейтед прес.
Филмът ще проследи противоречията, породени от творческите различия в поколения италиански имигранти, не много различни от семейството на самия режисьор. Действието се развива в Аржентина и представя едно "много необикновено семейство, населено с творци от поколението на бащата на Франсис. "Тетро" е третият филм на Копола с Мат Дилън. Другите два са "Аутсайдерите" и "Rumble Fish".
"Мисля, че на тази възраст съм по-склонен да гледам на живота си като на драматургичен материал, по-малко се страхувам и съм по-самоуверен, когато правя филм, макар и базиран на реалните неща, които съм видял и усетил" - сподели 67-годишният Копола в интервю по телефона от дома си в Напа вали.
Режисьорът е пред прага на нов активен период в кариерата си. В продължение на 10 години той престана да снима големи филми, след като през 1997 г. създаде "Ударът" ("The Rainmaker"). Промяната бе предизвикана от това, че след 11 септември той отложи отдавна планирания си проект за футуристичната епопея "Мегалополис" и вместо това работи над по-малкомащабни и по-лични филми.
"Youth Without Youth" с участието на Тим Рот е сниман в Румъния и ще излезе по екраните през втората половина на 2007 г. Припомняйки си свои по-ранни филми като "Разговорът" (1974) и "Rain People" (1969), Копола казва, че винаги е искал да пише сам сценариите си. Той се надява, че отсега нататък ще пише сценарии и ще режисира филмите си със скоростта на Уди Алън.
"Вече мога да си позволя да бъда свой работодател", казва режисьорът, с процъфтяващ бизнес във винопроизводството.

Няма коментари: