Страници

15 февруари 2007 г.

Робърт де Ниро иска "Добрият пастир" да е трилогия

Робърт де Ниро сподели, че Студената война му е направила силно впечатление още, докато е бил дете, и че като режисьор се надява филмът "Добрият пастир" да се превърне в трилогия за американско-съветското съперничество.
"Бях очарован от Студената война", каза на пресконференция де Ниро, след като третият му режисьорски опит направи своята международна премиера на Берлинския филмов фестивал. "Очарован особено от Студената война в Берлин", добави той, където неговият филм се състезава за "Златна мечка".
"Като момче бях тук няколко пъти и посетих Източен Берлин. Смятам, че целият период е изумителен. Това е обаятелна материя", допълни холивудският идол. 63-годишният Робърт де Ниро е режисьор на филма, в който участват звездите Мат Деймън и Анджелина Джоли.
Самият той участва с малка роля в "Добрият пастир", чието действие започва в навечерието на Втората световна война и приключва с провала в Залива на прасетата. "Това не е критика", заяви де Ниро, след като беше попитан дали филмът е атака срещу ЦРУ. "Нямам желание да критикувам. Само представям фактите толкова открито, прямо и честно, колкото мога", добави той.

Няма коментари: