Страници

15 февруари 2007 г.

Джеймс Камерън покани Сигърни Уивър в "Аватар"

Актрисата Сигърни Уивър, прочула се с изпълнението на ролята на лейтенант Рипли в "Пришълецът", ще участва в новия фантастичен филм на режисьора Джеймс Камерън "Аватар", съобщи самият режисьор в интервю за Aintitcool.com.
Героинята на Уивър ще се казва Грейс. Камерън потвърди също, че е завършил снимките в тропическите гори на Хаваите и сега ще съсредоточи вниманието си върху компютърната обработка на образите в студиото си в Калифорния. През април започват истинските снимки с "живи актьори".
Режисьорът Джеймс Камерън вече е определил изпълнителите на главните роли. В избора си той не е изневерил на принципите си да кани за амбициозни проекти млади, неизвестни изпълнители. Така, ролята на главния герой Джейк Сали ще бъде поверена на австралийския актьор Сам Уърдингтън, а в образа на неговата извънземна приятелка ще се превъплъти актрисата Зое Салдана, играла в епизодична роля в "Карибски пирати".
Сценарият на лентата и общата концепция са разработени от Камерън още преди 11 години, но по онова време толкова мащабен проект не е можело да бъде осъществен технически. Сега Камерън и екипът му започват от нулата да създават нови технологии за изображение и компютърна анимация.
Филмът "Аватар" ще бъде заснет в 3D формат. Камерън се надява, че той ще е широко разпространен през средата на 2009 година, за когато е предвидена премиерата на филма.
В лентата се разказва за сложните взаимоотношения между група земни жители, пристигнали на планетата Пандора в търсене на полезни изкопаеми, и местната извънземна цивилизация. При това, както подчертава Камерън, става дума за сблъсък между култури, а не само за физическо противопоставяне. "Аватар" е първият филм на Джеймс Камерън след "Титаник".

Няма коментари: